EINDHOVEN - Consumenten kunnen vanaf woensdag 30 september op een nieuwe website terecht voor informatie over led-verlichting. De website www.ledlamp.nl berekent de besparing en adviseert welke ledlampen geschikt zijn om een oude lamp te vervangen.

Goedkoop vaak duurkoop

Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat er grote verschillen zijn in de prestaties van ledlampen. De site vergelijkt daarom niet alleen de aanschafprijs, maar ook het energieverbruik en de lichtopbrengst. Paul Vranken, een van de oprichters van Ledlamp.nl: à¢â‚¬à…“Juist bij led-verlichting is goedkoop vaak duurkoop. Ledlamp.nl toont de besparing over een periode van 5 jaar, inclusief afschrijving van het aankoopbedrag. Hierdoor kunnen consumenten eenvoudig kiezen voor de ledlamp die op termijn het meeste oplevert."

Kleur en dimbaarheid

Bezoekers van de site krijgen advies over alternatieven voor gloeilampen, halogeen spots en TL-verlichting. Ze kunnen daarbij bijvoorbeeld aangeven of de ledlamp geschikt moet zijn voor gebruik met een dimmer. Ook de kleur van het licht kan worden gekozen: à¢â‚¬à…“De meeste mensen willen een sfeervolle, warm-witte kleur, zoals ze dat gewend zijn van halogeen en gloeilampen. Spaarlampen hebben een slechte reputatie gekregen door het ongezellige licht dat ze uitstralen., aldus Koen Peters.

Verbod gloeilamp

Sinds 1 september 2009 mogen winkels in Nederland en andere EU-landen geen 100W gloeilampen meer inkopen. Een jaar later volgt de 75W uitvoering. Na september 2012 moeten alle gloeilampen uit de winkels verdwenen zijn. Volgens de oprichters is er op dit moment nog geen ledlamp op de markt die een 100W peertje kan vervangen. Naar verwachting zal dit niet lang meer duren.

Over Ledlamp.nl

Ledlamp.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite die consumenten helpt met de vraag à¢â‚¬à…“Welke ledlamp is de beste, meest besparende vervanger voor mijn oude lamp?. Ledlamp.nl is online sinds 30 september 2009 en is opgericht door Cubix Concepts, een initiatief van Paul Vranken en Koen Peters.

Website: http://www.ledlamp.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular