Buiten koken is een trend en veel gezinnen schaffen tegenwoordig een buitenkeuken aan voor in de tuin. Maar kent u alle mogelijkheden van uw buitenkeuken of barbecue? En hoe bereid u nu het beste uw stukje vlees of groente? Tijdens de BBQ-dag op zaterdag 3 juli a.s. bij Kà¼hlkamp Buitendesign & Wellness in Oldenzaal krijgt u tips over een optimaal gebruik van uw barbecue of buitenkeuken. Onze kok demonstreert hoe u vlees en groente op de beste manier kunt bereiden. En natuurlijk mag u ook proeven
Een buitenkeuken met meerdere branders biedt de meest veelzijdige kookstijlen. Naast het direct grillen ofwel het traditionele barbecueën waarbij het vlees direct op het vuur bereid wordt, kunt u ook de indirecte grillmethode gebruiken. Met deze methode plaatst u het eten op de niet-ontstoken brander in plaats van het vuur. Dit is een goede manier om grotere stukken vlees te bereiden. Het eten zal meer gelijkmatig garen omdat het niet direct blootgesteld wordt aan de hitte van de branders. Ook brood, bolletjes, cake en pizza kunt u op deze manier op uw buitenkeuken bereiden. Door de kap gesloten te houden, krijgt u hetzelfde resultaat als met uw heteluchtoven.

Een perfecte manier om uw biefstukje te bereiden is met een infrarood brander. Door de intense 1000 graden hitte, schroeit uw vlees direct dicht en sluit u de vleessappen op in het vlees. Wilt u een kippetje of een ander groot stuk vlees bereiden, dan is het gebruik van een braadspit handig. Het vlees blijft lekker sappig en gaart in eigen sappen terwijl de buitenkant bruin geroosterd wordt. Ook roken van vlees is een mogelijkheid. Hiervoor heeft u een rookbuis nodig die u vult met natte houtsnippers. Sommige mensen zweren bij het gebruik van houtskool op de barbecue. Sommige buitenkeukens geven u de vrijheid eenvoudig van gas naar houtskool te wisselen. Al deze mogelijkheden zijn opties en afhankelijk van het type buitenkeuken dat u heeft gekozen. Laat u tijdens de BBQ-dag informeren over een optimaal gebruik van de verschillende types barbecue of buitenkeuken. U bent van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur aan de Kelvinstraat 14 in Oldenzaal.