(Persbericht) Waar vind je betaalbare designer kleding in jouw stad? Welke tandarts heeft een goede reputatie? Waar in het centrum kun je gratis parkeren? askalo, de nieuwe online lokale vragen en antwoorden community (www.askalo.nl) biedt iedereen de mogelijkheid lokale vragen te stellen en kennis te delen met anderen.

Wiesbaden, Duitsland - 16 november 2010- Lokale vragen, waarbij de kennis nodig is van iemand uit de buurt, kunnen niet beantwoord worden door zoekmachines. Bij askalo kan iedereen zijn of haar vragen stellen en meteen naar meningen en tips vragen van mensen uit de buurt. Dit is iets wat een zoekmachine je niet kan bieden. Of iemand nu op zoek is naar een betrouwbare huisarts, de beste plek om de auto te parkeren, een goede school voor de kinderen, een gezellige hippe club of zelfs toeristen informatie, op askalo (www.askalo.nl) zijn deze vragen allemaal te stellen en ontvangt men meningen en tips van mensen die de stad kennen.

Het idee achter askalo is om gebruikers die betrouwbare antwoorden zoeken over wat te doen en zien in een bepaalde stad in contact te brengen met mensen die bekend zijn met het betreffende onderwerp in die stad. De website askalo is voor mensen die op zoek zijn naar dit soort antwoorden. De askalo community stemt op de gegeven antwoorden en laat zo zien welk antwoord zij het beste en meest betrouwbaar vinden. Hier ontvangen zij punten voor. Tevens ontvangen gebruikers punten en medailles voor het stellen van vragen en het geven van antwoorden. Hoe meer punten een gebruiker verzamelt, hoe meer medailles deze ontvangt. Zo strijden de gebruikers om de eer hun stad als beste te kennen.

Het askalo team bestaat uit jonge internet enthousiastelingen die de internet gebruiker graag iets bieden dat nieuw, lokaal, praktisch en leuk is. "De missie van askalo is om mensen elkaar op een interactieve en leuke manier te laten helpen met tips en aanbevelingen over hun stad", zegt Alfred van de Pol, Internet Marketing Directeur van Yalwa, de firma achter askalo.

Vragen en antwoorden websites zijn te vinden in Nederland en België, maar niet in deze lokale vorm. biedt iedereen de mogelijkheid zijn of haar stad te (her-)ontdekken op een nieuwe manier. "askalo richt zich op het lokale internet wat perfect aansluit bij de lokale behoefte van de internet gebruiker", aldus Alfred van de Pol.

Over Yalwa: askalo is een initiatief van Yalwa GmbH een acroniem voor "Yet another local web application". Yalwa is een Duitse startup die de focus op lokaal internet legt. Inmiddels heeft het bedrijf 3 verschillende lokale internet portalen. Te weten de Yalwa bedrijvengids (www.yalwa.nl), Locanto advertentiemarkt (www.locanto.nl) en nu askalo (www.askalo.nl). De portalen zijn in 38 verschillende landen en 5 verschillende talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans) beschikbaar.