(Persbericht) Hardenberg, 17 mei 2011 De gemeente Lelystad heeft de door Profextru gefabriceerde duurzame en innovatieve oeverbeschermingssystemen van gerecycled pvc aangewezen als geldende kwaliteitsnorm bij oeverbeschermingsprojecten. Sinds 2003 worden de producten van Profextru al toegepast in Lelystad, onder andere bij het project Waardenburg. De levensduur en slijtvastheid van de gerecyclede pvc damwanden zijn voor de gemeente de belangrijkste criteria bij het inkopen van bouwmateriaal.

Peter Roos, projectleider civiel, afdeling ingenieursbureau bij de gemeente Lelystad zegt: à¢â‚¬Å“Het gebruik van tropisch hardhout staat al enkele jaren onder grote maatschappelijke druk. Sindsdien zoeken wij naar duurzame en betaalbare alternatieven. Ook de slijtvastheid en de levensduur zijn voor ons van groot belang. De pvc damwanden gaan minstens vijftig jaar mee en zijn daarna tot zes keer toe te recyclen. Hiermee voldoet het materiaal aan het cradle to cradle principe en biedt het meer zekerheid dan hardhout. Vanaf nu geldt Profextru voor ons dan ook als minimale kwaliteitsnorm.à¢â‚¬

Henry Hoekman, accountmanager bij Profextru, zegt: à¢â‚¬Å“We zijn aanvankelijk gestart met een aantal testprojecten, maar nu kiest Lelystad bewust voor het gebruik van gerecycled pvc. Samen met de gemeente blijven we kritisch kijken naar het materiaal en de constructievormen. Zo kunnen we onze producten blijven innoveren, zodat deze nog lang als kwaliteitsnorm zullen blijven gelden. Deze beslissing van de gemeente Lelystad is een voorbeeld voor anderen partijen die overwegen om traditionele bouwmaterialen te vervangen door gerecycled pvc.à¢â‚¬

-------------
Over Profextru
Profextru is een Nederlandse producent van innovatieve, gepatenteerde, oeverbeschermingssystemen van gerecycled pvc. Zij hebben jarenlange ervaring met de verwerking van kunststoffen en zijn de grootste verwerker van gerecycled pvc in Europa. Zo draagt de productie van Profextru‘˜s oeverbeschermingssystemen bij aan de reductie van het groeiende aanbod van recyclebare kunststoffen. Daarnaast wordt ook het restmateriaal hergebruikt, waardoor het milieu niet belast wordt.
Profextru brengt de oeverbeschermingssystemen onder de naam Prolock op de markt. Deze systemen zijn een duurzaam alternatief voor hardhouten damwanden. Het gepatenteerde systeem bestaat uit zeer sterke 100 procent gerecyclede pvc schermen in combinatie met onbehandelde naaldhouten palen. Het scherm keert de grond en de langere palen geven de sterkte en stijfheid aan de totale constructie. Voor meer informatie over Profextru of Prolock bezoek www.profextru.nl of www.prolock.nl.

Voor aanvullende informatie, kunt u contact opnemen met:
Marcommit
Carola Rijnbeek
Tel. 035 582 2730
[email protected]