Geen schadelijke bijwerkingen, minder behoefte aan medicijnen

Een recent onderzoek wijst uit dat het gebruik van levertraanolie door mensen met Reumatoïde Artritis de behoefte aan ontstekingsremmende medicijnen aanzienlijk kan verminderen. Deze bevindingen bieden hoop voor de vele patiënten van deze gewrichtsaandoening, waarbij het gewrichtskraakbeen in kwaliteit achteruit gaat. In Nederland lijden ruim 1,2 miljoen Nederlanders aan deze ziekte. De pijnlijke aandoening gaat vaak gepaard met verlies van kracht en mobiliteit in de aangetaste gewrichten, wat een grote impact heeft op het dagelijkse leven.

Vermindering medicijngebruik met 30 procent

Het onderzoek werd over een periode van vijf jaar uitgevoerd door onderzoekers van de afdelingen Reumatologie van de universiteiten van Dundee en Edinburgh. Patiënten met chronische gewrichtsreuma werden willekeurig ingedeeld in twee groepen. De ene groep gebruikte dagelijks 10 gram levertraanolie en de andere groep kreeg een placebo. Bijna 40 procent van de patiënten die levertraanolie gebruikten kon het gebruik van ontstekingsremmende middelen met 30 procent verlagen. Het onderzoek toonde bovendien aan dat reductie van het medicijngebruik geen nadelig effect had op de pijn of op de activiteit van de ziekte.

Zorg om bijwerkingen medicijnen

Patiënten met chronische gewrichtsreuma nemen veelvuldig hun toevlucht tot ontstekingsremmende medicijnen en pijnstillers. Maar de zorg omtrent de bijwerkingen bij langdurig gebruik groeit. Berichten over een verhoogd risico op maagbloedingen, hoge bloeddruk en een hartaanval baren zorgen.

Remedie , zonder bijwerkingen

De onderzoekers reageren verheugd op de uitkomsten. De uitkomst dat levertraanolie op natuurlijke wijze kan bijdragen aan verminderen van pijn en klachten, zonder nadelige gevolgen of bijwerkingen biedt hoop. Het onderzoek onderstreept bovendien de uitkomst van eerdere onderzoeken dat levertraanolie een aanzienlijk ontstekingsremmend effect heeft bij patiënten met Reumatoïde Artritis.

Seven Seas

In het onderzoek gebruikten de patiënten levertraanolie. Seven Seas (onderdeel van pharmaconcern Merck) is de oorspronkelijke producent van levertraanolie en heeft meer dan 70 jaar ervaring in het winnen van levertraanolie van de hoogste kwaliteit. Dankzij geavanceerde technieken wordt pure levertraanolie verkregen met een bijzondere concentratie van actieve bestanddelen. De levertraan wordt verkregen door duurzame kabeljauwvisserij in het Noordpoolgebied. De zuiverheid wordt gewaarborgd door de Ocean Gold methode, een gepatenteerd zuiveringsproces met behoud van de gezondheidsbevorderende eigenschappen van natuurlijke visolie en levertraan.

Hier wordt de levertraanolie gecombineerd met glucosamine, chondroitine en belangrijke vitaminen en mineralen zoals calcium, vitamine D, E en C. Daarmee bied FlexAgil een krachtig middel dat door de combinatie van elkaar versterkende bestanddelen helpt bij het behoud van soepele spieren en gewrichten.

FlexAgil is beschikbaar in drie varianten voor verschillende behoeften: voor dagelijkse bescherming en ondersteuning, voor extra krachtige werking en opbouw van bindweefsel en kraakbeen en voor ondersteuning bij intensieve sportbeoefening.

* Bron: Reumafonds

Pharma Direct

Pharma Direct is een internationaal georiënteerde onderneming en onderdeel van Lichtwer Pharma Benelux. Pharma Direct werkt nauw samen met toonaangevende producenten en ontwikkelaars van gezondheid- en verzorgende producten in Europa.

Pharma Direct stelt zich tot doel vernieuwende producten met wetenschappelijke onderbouwing op het gebied van gezondheid en verzorging op de markt te brengen. Hiertoe de ontwikkelingen binnen de internationale gezondheidsmarkt nauwgezet gevolgd om de kritische, zelfbewuste consument altijd de nieuwste gezondheids- en verzorgende producten te kunnen aanbieden.

www.pharmadirect.nl

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Nadere informatie over het bovenstaande wordt u gaarne verstrekt door Addie Knispel van Lichtwer Pharma Benelux, telefonisch bereikbaar via 036 – 521 81 16 of door Frank Lether van Presstige Public Relations, die via 033 – 245 00 70 bereikbaar is.

Zeewolde, 22 april 2008

Engelstalige onderzoeksrapporten-resultaten zijn te downloaden vanaf:

www.presstige.nl/perskamer/lichtwer/Scottish-Study-Executive-summary.doc

en

www.presstige.nl/perskamer/lichtwer/Scottish-Trial-Paper.doc

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular