(Persbericht) Oosterhout In Geslepen - de derde roman van auteur Angelique van Dongen - gaan liefde en spanning hand in hand. Het begint met een epiloog waarin de liefde centraal staat, maar die ook meteen laat zien dat door de spanning en het criminele circuit de liefde voor hoofdpersoon Esmee niet mogelijk was. Jaren later lijkt de liefde weer op te bloeien en denkt Esmee dat het goed is en er veranderingen zijn, maar ze komt erachter dat ze zelf tot over haar oren in het criminele circuit betrokken wordt zonder het in eerste instantie te weten.

´Ondanks de spannende momenten blijven de liefde en passie op de voorgrond staan‘˜, vertelt Van Dongen. ´Mijn grootste inspiratiebron is nu eenmaal het dagelijks leven, van waaruit ik vaak eigentijdse onderwerpen probeer aan te kaarten. Dat zijn geregeld dingen die voor mensen herkenbaar zijn.
Ik gebruik geen eigen ervaringen voor mijn boeken. Het geeft me soms wel net een idee, maar als ik er dan over schrijf, dan is het toch weer totaal anders dan ik heb meegemaakt.
Van de romans die ik tot nu toe heb geschreven, is Geslepen het eerste boek waarbij ik veel research heb gedaan. Zo ben ik bijvoorbeeld zelf nog nooit op de Britse Maagdeneilanden geweest, maar ik wilde wel dat een deel van het verhaal zich daar afspeelt. Dus ging ik op onderzoek uit en verdiepte me in dat land. Dat was leuk om te doen, daar leer je zelf ook weer van. Datzelfde geldt voor de diamantenhandel die ook een belangrijke plaats in het verhaal inneemt.‘˜
In het dagelijks leven is Van Dongen werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige. ´Sinds twee jaar coach ik leerlingen en stagiaires op mijn afdeling en zijn we een zogenoemde à¢â‚¬Å“leerafdelingà¢â‚¬. Dat betekent dat je veel bezig bent met coachen, begeleiden en iets minder met de cliënt zelf en dat is voor mij prima te doen. Ik werk parttime, omdat het werken in de psychiatrie soms best heftig kan zijn. Juist doordat ik parttime werkzaam ben, is de combinatie met mijn gezin en het schrijven goed te doen. Schrijven is voor mij pure ontspanning. Ik doe het met tijden, als het wat drukker is op mijn werk en mijn hoofd er soms wat vol van zit, te weinig.‘˜

Uit de hand gelopen hobby

Schrijven doet Van Dongen eigenlijk heel haar leven al. Niet hele verhalen, maar vaak een blog, of gewoon stukjes in een dagboek, reisverslagen. Tot 2008 heeft ze er nooit iets mee gedaan, het was meer voor haarzelf en wat familie en vrienden. ´In dat jaar liep het op mijn werk niet zo lekker, personeel werd herplaatst, een flinke reorganisatie was gaande en ik zat even iets minder in mijn vel daardoor. Ik ben toen meer gaan schrijven om me toch wat beter te kunnen ontspannen en dat resulteerde in mijn eerste roman Leugens & Liefdes. Ik heb niemand iets verteld en heb het manuscript opgestuurd naar diverse uitgeverijen. Ellessy reageerde als eerste en tot mijn verbazing ging het balletje toen rollen, echt super! Daarna ben ik ermee doorgegaan en merkte ik dat ik het geweldig vind om te doen. De reacties die je krijgt als mensen je boek hebben gelezen, zijn heerlijk. Als het me lukt iemand een paar leuke uurtjes te geven door wat ik schrijf, dan is dat natuurlijk geweldig! Het is vooral een uit de hand gelopen hobby, die ik hopelijk nog heel lang mag uitoefenen. Het fijne is dat ik niets moet; als het lukt is het heerlijk, lukt het niet dan is het ook okà©. Ik heb er in die zin geen druk op zitten en dat wil ik ook graag zo houden, zodat het mijn hobby blijft en het mij de ontspanning geeft die nodig is.‘˜
Voorlopig zullen we nog wel een tijdje van Angelique van Dongen blijven horen, want behalve Geslepen heeft ze nog twee manuscripten op de plank liggen die erop wachten te worden uitgegeven.

Op zaterdag 5 november is er van 14.00 tot 15.30 uur een signeersessie van Geslepen bij boekhandel Het Verboden Rijk, Arendshof 263 in Oosterhout.

Geslepen, liefdesroman
Auteur: Angelique van Dongen
Uitgave: Uitgeverij Ellessy
ISBN: 978 90 8660 168 4
Omvang: 222 pagina‘˜s
Prijs: € 17,95

Het boek is verkrijgbaar in elke reguliere boekhandel