In de maanden januari tot en met maart 2009, zal kunstenares Lily Gale een expositie houden in het Flevoziekenhuis te Almere. Haar kunstwerken zullen tentoongesteld worden op de afdelingen Urologie, Orthopedie en Short Stay. Bovendien zullen alle opbrengsten gedoneerd worden aan het goede doel SOS-kinderdorpen, een stichting dat zich overal ter wereld inzet voor weeskinderen.

à¢â‚¬à…“Er zijn zoveel weeskinderen die er door oorlog, armoede of ziekte alleen voor staan. Deze kinderen verkeren in een uitzichtloze situatie, zonder gezin, veiligheid, scholing, gezondheidszorg en verdere begeleiding, aldus Lily Gale. à¢â‚¬à…“Iedereen kan op deze manier een bijdrage leveren aan het goede doel en iets betekenen voor de minder bedeelden op deze wereld.

Het zal opvallen dat er voor deze expositie is gekozen voor een kleurrijk abstract thema, waarbij de algehele sfeer een erg positieve uitwerking zal hebben op zowel patiënten als bezoekers op de verschillende afdelingen van het ziekenhuis.

De expositieplaatsen zijn vrij toegankelijk. De afdelingen Orthopedie en Short Stay zijn open van 15:00 to t 20:00 uur en Urologie is open van 10:30 tot 22:00 uur. Naast een ruime parkeerplaats is er tevens een restaurant aanwezig. Kijk voor meer informatie op de site www.lily-gale.com.