P E R S B E R I C H T

Line Footwear kiest met Linefocus voor Winkelfocus by Kega

Intranet zorgt voor snelle en doeltreffende communicatie met winkeliers

Nieuwegein 27 Oktober 2009 Line Footwear, samenwerkingsformule van GARANT Schoenen + Mode BV, heeft gekozen voor de intranet-oplossing van Winkelfocus by Kega. Met het gebruik van Linefocus (de naam van Winkelfocus voor het intranet van Line Footwear) is Line Footwear in staat om nog sneller en doeltreffender te communiceren met haar 44 winkeliers. Met het nieuwe intranet kan Line Footwear nu op effectieve wijze het volgende aan haar winkeliers bieden: nieuws, een marktplaats in de vorm van een vraag- en aanbod module, advertentie-opmaak mogelijkheden, Direct Mailings, nieuwsbrieven, diverse mediabestanden, formulieren en nog veel meer.

à¢â‚¬à…“Omdat Winkelfocus by Kega een intranet is wat gericht is op de retail, sluit dit product erg goed aan bij onze doelstellingen en behoeften, vertelt Arnoud Reijmers, formulemanager van Line Footwear.

à¢â‚¬à…“De overzichtelijkheid van de opzet en de diversiteit in de verschillende modules en uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst geven een 100% overlap met onze wensen. Wij hebben gemerkt dat onze winkeliers overstelpt worden door à¢â‚¬à…“papieren informatie, Linefocus stelt ons in staat om sneller en doeltreffender met hen te communiceren zonder hen onnodig veel à¢â‚¬à…“papierwerk te bezorgen. Momenteel hebben we de basis van ons intranet staan. Hierin zullen we nog wat verfijningen naar wens van onze winkeliers doorvoeren. Gezien het enthousiasme verwacht ik echter dat we in de toekomst onze diensten via het intranet aan hen zeker gaan uitbreiden.

à¢â‚¬à…“Ook wij zijn erg blij met de samenwerking met Line Footwear, aldus Petra van Soeren, projectleider van Winkelfocus by Kega. à¢â‚¬à…“De samenwerking verloopt prettig en vlot. Bovendien is Line Footwear een mooie aanvulling op ons portfolio binnen retailland. Daarnaast is het ook voor ons een mooie uitdaging om Line Footwear te helpen om haar doelstellingen op het gebied van communicatie met haar winkeliers te behalen en de organisatie daarin te ondersteunen.
--------------------------------------------------------
Over GARANT Schoenen + Mode en Line Footwear:

GARANT is in 1927 als inkoopcoà¶peratie van schoendetaillisten opgericht als GARANT Schuh in Duitsland. In 1960 is de onderneming in Nederland begonnen. In 1989 volgde de gang naar de beurs.

GARANT Schoenen + mode BV is de leidende inkoop- en marketingorganisatie voor de zelfstandige schoenen-, sport- en lederwarendetailhandel. GARANT levert aan 3.400 vakdetaillisten met 5.200 verkooppunten in Europa. De Nederlandse hoofdvestiging bevindt zich in Nieuwegein en levert aan bijna 900 verkooppunten. GARANT regelt voor zijn vakdetaillisten centrale betaling (nationaal en internationaal), 100% ongelimiteerde delcredere-overname, flexibele goederenfinanciering, investeringsfinanciering, algemene, per land afgestemde, bancaire diensten met partners en verzekeringsservices.

LINE Footwear, een divisie van GARANT Schoenen + mode BV, is een winkelformule (zogenaamde soft-franchise) met aangesloten zelfstandige detaillisten. Onder de noemer van de formule bundelen zij krachten en wisselen zij ervaring met elkaar uit. Samenwerking vindt plaats op tal van onderdelen, zoals inkoop, marketing en winkelinrichting. De winkels voeren een relatief breed, maar doordacht assortiment dames-, heren- en kinderschoenen. De collectie bestaat met name uit bekende A-merken. LINE Footwear heeft momenteel 44 deelnemers/ winkeliers. Het hoofdkantoor in Nederland is in Nieuwegein.
-----------------------------------------------------------
Over Winkelfocus by Kega:

Winkelfocus by Kega is marktleider op het gebied van tailormade intranetsystemen voor de retailbranche. De intranet-systemen van Winkelfocus by Kega maken gebruik van een open technologie en is gericht op snelle en effectieve communicatie tussen winkelvestigingen en hun hoofdkantoor. Ruim 30 winkelketens, waaronder Primera, Trendhopper, Arke en Kwantum, maken gebruik van Winkelfocus. Winkelfocus by Kega wordt al gebruikt in 13 landen, voornamelijk in de Benelux, maar ook in de rest van Europa en de Verenigde Staten. Winkelfocus by Kega is een product van Kega.

Kega is een expert op het gebied van actiemarketing gericht op de retailbranche en retailgerichte merken. Bij Kega komen kennis op het snijvlak van ICT en marketing samen. Kega is gevestigd in Sassenheim. Er werken ruim 60 mensen.
-----------------------------------------------------------
Meer informatie over winkelfocus is beschikbaar op: www.winkelfocus.nl

Meer informatie over Kega is beschikbaar op: www.kega.nl
-----------------------------------------------------------
Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersonen.
-----------------------------------------------------------
Contact:

GARANT Schoenen + Mode B.V.

Arnoud Reijmers

Tel: 030 - 600 58 80

Email: [email protected]

Kega

Anne van der Deijl

Tel: 0252 - 750 275

Email: [email protected]

Website: http://www.winkelfocus.nl