(Persbericht) Hoofddorp, 28 februari 2011 QlikTech (NASDAQ: QLIK) en Logica hebben een internationaal partnership gesloten op het gebied van Business Intelligence (BI). Bestaande regionale relaties tussen Logica en QlikTech hebben geleid tot dit partnership waarbij de oplossingen van QlikView het Logica aanbod versterken.

à¢â‚¬Å“We zien dat organisaties die te maken hebben met grote informatiestromen op zoek zijn naar gebruiksvriendelijke en flexibele BI-oplossingenà¢â‚¬, zegt Erik Vereggen, Practice Director Business Intelligence Logica Nederland. à¢â‚¬Å“Ter ondersteuning van deze groeiende behoefte breiden we de capaciteit voor de Business Discovery aanpak van QlikTech verder uit. Onze internationale samenwerking laat zien dat we actief gebruikmaken van onze kennis en sterke positie op het gebied van consultancy en Business Intelligence en de focus op analytics verhogen om meerwaarde te bieden aan klanten. Wij geloven dat we QlikTech kunnen helpen bij de uitdagingen die gepaard gaan met bedrijfsbrede implementaties en de voordelen van consumentgeoriënteerde Business Intelligence kunnen versterken.à¢â‚¬

Logica heeft in Europa meer dan honderd getrainde QlikView consultants. Er zijn bovendien al veel nieuwe klanten binnen de overheid en particuliere sector die QlikView gebruiken als onderdeel van een Logica oplossing.

à¢â‚¬Å“Logica is door haar sterke aanwezigheid in Europa een belangrijke toevoeging op ons partnerkanaalà¢â‚¬, zegt Peter McQuade, VP Global Alliances QlikTech. à¢â‚¬Å“Dankzij de inspanningen van de partnerteams is Logica al bekend met het succes van QlikView. Dit heeft geleid tot de wereldwijde uitbreiding van de BI-activiteiten van Logica. Logica is een goed voorbeeld van de wens van QlikTech om zich te richten op strategische relaties met toonaangevende IT-bedrijven die zich focussen op niet-traditionele BI.à¢â‚¬

Partnership successen in Europa
In Finland heeft Logica een oplossing gemaakt voor de lokale overheden waarbinnen QlikView wordt gebruikt voor de data-analyses en rapportages. Met deze toevoeging was het mogelijk de integratie van systemen bij gemeenten efficiënter te laten verlopen. Er wordt daarnaast ook verder ontwikkeld op andere modellen voor de publieke en private sector.

Het groeiende succes van QlikView in de Nordics (interne overdracht van lokale kennis en opleiding) heeft ook Logica in Frankrijk bereikt. Daar haalde Logica nieuwe klanten binnen, zoals een groot farmaceutisch bedrijf.

Ook in Portugal is QlikView inmiddels een belangrijke toevoeging aan het BI-aanbod van Logica en wordt QlikView gebruikt door organisaties in de toeristische sector en retail.

-----------------------

Over Logica
Logica verleent zakelijke en technologische diensten. Wereldwijd telt Logica 39.000 medewerkers. Het bedrijf biedt zakelijke dienstverlening, systeemintegratie en outsourcing voor klanten over de hele wereld. Onder de klanten bevinden zich de grootste bedrijven van Europa. Logica helpt haar klanten door mensen, business en technologie op een succesvolle manier te integreren. Langlopende samenwerking staat centraal. Logica maakt gebruik van haar branchekennis om innovatieve oplossingen voor haar klanten te realiseren. Logica is genoteerd aan de beurs van Londen en aan Euronext in Amsterdam (LSE: LOG; Euronext: LOG). Meer informatie is beschikbaar op www.logica.nl.

Over QlikTech
QlikTech (NASDAQ: QLIK) is een leider in Business Discovery, oftewel user-driven Business Intelligence (BI). De krachtige en toegankelijke Business Discovery oplossing QlikView slaat een brug tussen traditionele BI-oplossingen en stand-alone bedrijfsapplicaties. QlikView biedt gebruikers intuïtieve gebruiksvriendelijke analyses. Dankzij de pioniersrol van QlikTech in in-memory associatieve zoektechnologie worden gebruikers niet beperkt door voorgedefinieerde vragen, wat normaal is binnen traditionele applicaties, maar kunnen zij informatie juist vrij onderzoeken. QlikView Business Discovery werkt met bestaande BI-applicaties en voegt nieuwe mogelijkheden toe, zoals inzicht voor iedereen, real-time analyses zonder wachttijden, mobiliteit, de gebruiksvriendelijkheid van een app, de mogelijkheid data te combineren en samen te voegen, en een nieuw niveau van informatiedeling en samenwerking. In tegenstelling tot traditionele applicaties kan QlikView binnen enkele dagen of weken worden geïmplementeerd, in plaats van in maanden, jaren of uiteindelijk helemaal niet. Het hoofdkantoor van QlikTech is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. QlikTech heeft wereldwijd vestigingen die samen meer dan 16.000 klanten in ruim 100 landen bedienen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.

Meer informatie:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel. 035-5822730
E-mail: [email protected]