De website www.lostparts.nl geeft de mogelijkheid om de zg. winkeldochters weer in het verkoopkanaal terug te brengen.
Door middel van adverteren of het inschakelen van de eigenaar van de site kunnen incourante voorraden weer klinkende munten worden in plaats van de drukkende kostenplaats te zijn die iedere account- en logistiekmanager slapeloze nachten oplevert.

Incourante voorraden opnieuw verkopen?
De website www.lostparts.nl richt zich op de elektrotechnische en automatiserings branche. Het doel is een vooraanstaand knooppunt te worden in een netwerk van groothandels, detailhandel en installatie- en productiebedrijven binnen deze branches.

Binnen Nederland vindt men voor miljoenen euro's aan artikelen die liggen te verstoffen, door deze te adverteren en te verkopen zijn weer andere bedrijven geholpen, daarbij gaat de grootste kostenpost van een magazijn omlaag bij de verkopende partij.

Vooral de artikelen van opengebroken verpakkingseenheden, goederen die over zijn uit een project, of gewoon oud materiaal dat niet meer gebruikt wordt. Als het blijft liggen kost het geld, wanneer je het weggeeft kost het geld of wanneer het verschroot wordt kost het geld.

Warehousingtheoriën breken hun nekken over het vraagstuk van winkeldochters. Lostparts.nl tracht hier wat licht in de duisternis te werpen.
Hoe vaak bellen inkopers en technische diensten stad en land af om dat ene artikel te vinden zonder dat ze een complete installatie moeten wijzigen. Hoe ergelijk is het als de logistiek manager weer moet opgeven dat 15% van zijn magazijnruimte benut wordt door artikelen die uit projecten zijn overgebleven?

De site voorziet niet alleen in een koop- en verkoopmogelijkheid. Eenmaal ingelogd voorziet het de klant van een overzichtelijke database van de eigen advertenties, daarbij zijn er twee modules toegevoegd met belangrijke toepassingen. Zo kan een bedrijf dat ingelogd is beschikken over een eigen database van gegevens van andere bedrijven die gereageerd hebben.De andere module is het e-alert systeem. Het "vraag" gedeelte van de site. Hierin kan een oproep geplaatst worden voor een artikel dat (nog) niet op de site staat. Wordt er binnen een bepaald tijdsbestek een advertentie geplaatst dan zal er bij de aanvrager een e-mail in zijn inbox verschijnen.

Meerdere advertenties kunnen met grote aantallen aangeleverd worden en geplaatst worden. Hierin onderscheidt deze site zich van andere verkoopwebsite en/ of veilingsites. De advertentie staat 90 dagen online. Dit omdat een onderzoek heeft aangetoond dat groothandels over het algemeen hun incourante voorraden na +/- 100 dagen verschroten.

Met een groot enthousiasme gaat het team aan de slag. In de toekomst zal er ongetwijfeld meer te horen zijn over www.lostparts.nl in europees verband.

bron:Lostparts.nl