(Persbericht) Love & Happyness Event Schiedam: Waarom ontwijkt de wetenschap liefde?

ROTTERDAM, 14-2-2011 -- Op zondag 20 februari wordt vanaf 12.00u in Theater aan de Schie in Schiedam een inhoudelijke dag over de liefde georganiseerd; Love & Happyness Event. Alles over liefde, geluk en gezondheid binnen een muzikale, sensuele, smaakvolle omlijsting. Organisatoren van het Love & Happyness Event willen het ook echt over de liefde hebben, in plaats van het Valentijnsgeschreeuw om meer consumptie. Wat is Liefde en waarom is er zo weinig bekend over gevolgen van Verliefdheid en Liefdesverdriet op iemands leven. En waarom zijn er zoveel singles in Nederland?

Gevolgen van liefde op geluk en gezondheid is cruciaal. Onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam heeft aangetoond dat stressstoornis bij liefdesverdriet in heftigheid lijkt op die na een trauma. Naarmate meer liefdesverdriet wordt ervaren, des te meer last van fysieke ongemakken. Dit is een opvallend resultaat waar maar weinig over wordt gesproken of geschreven. Waarom ontwijkt de wetenschap Liefde?

Programma
Het programma bestaat naast heerlijk eten en drinken, ook uit salsaworkshops, loungen en netwerken o.a. met Nederlands grootste Flirt Mr. Tom Gorny, celebrity trainer Mustafa Chraou, succesvol daten anno 2011 met Denise Janmaat; creëer de perfecte liefdesrelatie met Nathalie Driessen. Meer info www.loveandhappyness.com

Verliefdheidsgevoel geeft een enorme kick, die volgens Mark Mieras, à©à©n van de sprekers op het Love & Happyness Event, te vergelijken is met de kick van harddrugs. Hoe intenser de verliefdheid, hoe groter de 'verslaving' aan het heerlijke gevoel. En hoe harder de klap aankomt als de ander het uitmaakt. Kaarten kosten 25 euro in de voorverkoop en 45 euro aan de kassa. Klik voor het programma en voor de folder http://www.loveandhappyness.com/page18.php

Gevolgen van liefdesverdriet
Liefde is een van de grootste raadsels in het leven. Met grote gevolgen. Maar wat is liefde? Dat lijkt een gemakkelijke vraag voor wie het geluk heeft in zijn leven liefde te mogen geven en ontvangen. Maar bedenk maar eens een definitie. Heb je bij liefdesverdriet een gebroken hart? Wat gebeurt er met het hart als iemand verliefd wordt? Wat is geluk en hoe creëer je geluk? Is het maakbaar of toevalslot? Wat is het verschil tussen lust en liefde? Is het mogelijk om zowel lust als liefde te vinden bij à©à©n en dezelfde persoon? Tot nu toe is er erg weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar liefde en de gevolgen van verliefdheid en liefdesverdriet op onze gezondheid. Dat terwijl onderzoek heeft geconcludeerd dat liefdesverdriet kan leiden tot ernstige verstoring van hoe mensen zich voelen en gedragen. Wanneer iemand liefdesverdriet heeft, kan hij/zij zich echt ziek voelen. Het zal in de praktijk echter niet vaak voorkomen dat mensen liefdesverdriet als reden opgeven om zich ziek te melden op het werk. Jan Hindrik Ravesloot, hoogleraar fysiologie aan de UVA, zegt dat verliefdheid zo ontregelend is dat het maar goed is dat het kort duurt. Liefdesverdriet kan dus een serieus probleem vormen, niet alleen voor de persoon in kwestie maar ook voor diens omgeving.

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk, aldus Mark Mieras. Levensgeluk is een vaardigheid die je onder de knie kunt krijgen, net zoals een vreemde taal. De zoektocht naar voldoening en geluk is niet alleen een daad van zelfbehoud en eigenbelang, maar ook een gulle gift aan de wereld. Maar waarom besteden we dan zoveel tijd aan onze carrià¨re en zo weinig aan ons geluk of liefdescarrià¨re? Vooral nu uit onderzoek blijkt dat gelukkige mensen (met liefde in hun leven) gemiddeld acht jaar langer leven en een beter immuunsysteem hebben dan pessimisten en dat mensen die gestresst leven, korter leven en sneller ziek worden.

Liefde, Geluk en Gezondheid zijn daarom de 3 belangrijkste streefdoelen van de generatie X en Y. Niet geld en carrià¨re. Op al deze vragen en meer zullen de aanwezige auteurs en experts antwoord geven.

Love and Happyness Events