Een luchtmes is een met gecomprimeerde lucht gevulde kamer met een gladde samenkomende route naar een gekalibreerde uitgangssleuf. Dit zorgt voor een gelijkmatige uitstroomsnelheid over de volle lengte het mes. De sterke luchtstroom van het luchtmes kan als een productiegereedschap gebruikt worden om: Aanhangend vocht te verwijderen, stroperige lagen te verspreiden, stof en afval te verwijderen en ter ondersteuning van ionisatie. De luchtmessen dienen bij voorkeur zodanig bevestigd te worden dat aanpassing van de hoogte en de hoek mogelijk is zodat een optimale positie voor de verschillende producten ingesteld of aangepast kan worden.

Luchtmessen van Fiktech zijn in verschillende uitvoeringen (keuze van lengte, spleetbreedte, Aluminium of RVS) leverbaar, de keuze wordt bepaald door de bedrijfsomstandigheden (al dan niet agressieve omgeving en/ of bedrijfsvoorschriften). De HD (door perslucht aangedreven) luchtmessen bouwen compacter in dan LD (door een blower of ventilator aangedreven) luchtmessen en kennen lagere aanschafkosten, maar maken gebruik van de aanwezige perslucht.

De geproduceerde kracht (een combinatie van luchtdebiet en snelheid) van het Fiktech luchtmes is vrijwel constant tot een afstand van ca. 300 mm gemeten vanaf de blaasopening. Naarmate de afstand groter wordt, neemt de kracht af.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular