(Persbericht) De Panmai coà¶peratie uit Thailand is al in 1982 opgericht en is gespecialiseerd in het weven van schitterende zijden sjaals.

Panmai betekent à¢â‚¬Å“duizend bomenà¢â‚¬. Ieder lid van de coà¶peratie plant ieder jaar minimaal à©à©n boom of plant. Deze bomen helpen niet alleen de natuur in stand te houden, maar worden tevens gebruikt voor het maken van de natuurlijke kleurstoffen, waarmee de zijden sjaals worden geverfd.

De leden van de coà¶peratie kweken de zijderupsen zelf met bladeren van de moerbeibomen. De zijde wordt met de hand gesponnen en de sjaals met de hand geweven.

Doordat de natuur gerespecteerd wordt en alleen met natuurlijke grondstoffen wordt gewerkt heeft de coà¶peratie bijgedragen aan een gezonde leefomgeving voor haar leden.

Panmai organiseert trainingen, levert materialen benodigd bij het weven (onder andere weefgetouwen) en verschaft zelfs microkredieten. De kennis over het weven wordt gedeeld en dat is te zien aan de bijzondere kwaliteit van de sjaals.

De leden, veelal vrouwen, kunnen met het weven van sjaals zelf voorzien in hun inkomsten. Dat is van levensbelang, want in dit arme gedeelte van Thailand (Isan) zijn weinig andere inkomstenbronnen.

Counting Flowers heeft uit de vele sjaals enkele unieke exemplaren gekozen, die vanaf heden in de webshop (www.countingflowers.nl) te koop zijn.