Talrijke wisselstroom motoren mogen per 19 december 2010 Amerika niet meer in. De nieuwe efficiency standaards gelden o.a. voor explosieveilige motoren, maar ook voor heavy duty motoren en remmotoren van 1 tot 500 PK. De na de vermelde datum geproduceerde, niet conforme AC motoren, zullen bij aankomst in Amerika direct worden teruggestuurd.

Een jaar later zult u tegen dezelfde problemen aanlopen bij leveringen aan Canada. Volgens planning en verwachting zal deze wetgeving in 2015 ook in Europa gaan gelden.

Efficiency Class IE3
AC motoren die u wel kunt implementeren en leveren, zullen moeten voldoen aan de normering à¢â‚¬à…“Premium Efficiency (Efficiency Classes IEC 60034-30 met de efficiency drempel IE3).

Advies en voordelen
Fabrikanten doen er verstandig aan om hun eindproduct tijdig aan te passen. De energie efficiënte à¢â‚¬à…“Standard-E motoren zijn goedkoper in gebruik, worden minder warm en gaan langer mee.

Welke motoren mag u nog wel leveren
Voer op de onderstaande website, via à¢â‚¬à…“AC Motors Power Search de gegevens in van de motoren die u nu gebruikt en u krijgt automatisch een Premium Efficiency vervanger te zien.
http://www.aproco.nl/motoren/index.php?infoBox=0&cPath=98_97
Alle BALDOR Super-E motoren, een productlijn die rond de 1000 verschillende modellen omvat, voldoen aan of overstijgen de door de NEMA gestelde à¢â‚¬à…“Premium Efficiency eisen.

Meer informatie over EISA 2007
Aproco BV, de distributeur van Baldor - Reliance motoren in Nederland, is in het bezit van een digitaal à¢â‚¬à…“White book, dat antwoorden geeft op de meest gestelde vragen met betrekking tot de à¢â‚¬à…“Energy Independence and Security Act (EISA) van 2007. Een mailtje naar [email protected] is voldoende om het White book toegestuurd te krijgen.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aproco BV
Teteringsedijk 295
4817 ME BREDA
[email protected]
www.aproco.nl
Tel.: 040-22 33 233
Fax: 040-22 33 234

Website: http://www.aproco.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular