In de huidige krimpende economie blijven online verkopen onverminderd stijgen. In Engeland stegen de verkopen via internet in het vierde kwartaal van 2008 zelfs drie keer harder dan was voorspeld. Tijd dus voor veel bedrijven om de stap naar een goede eCommerce website te maken. Maar hoe? Magento lijkt het toverwoord.

Jarenlang bediende osCommerce de markt voor open source eCommerce oplossingen. Waar bedrijven als Intershop, Microsoft, IBM en ATG dure eCommerce platformen aanboden (en nog steeds aanbieden), bood osCommerce een gratis alternatief. Niks leek de dominantie van osCommerce aan te kunnen tasten, tot daar ineens in 2007 (!) Magento opdook. Een nieuw open source eCommerce platform. En een die in heel korte tijd osCommerce naar de tweede plaats heeft verdrongen.

The Google effect

Wat maakt Magento dan tot zo'n succes? Een van de belangrijkste functionaliteiten die in osCommerce niet standaard is meegenomen is de Google optimalisatie. Een Magento webshop levert vrijwel automatisch veel resultaten en veel topposities op in de gratis zoekresultaten van de zoekgigant. En als je weet dat in bijna de helft van alle online aankopen het zoekproces begint met een zoekopdracht in Google...dan is dat een heel belangrijk kanaal. Een gouden greep die het succes van een webshop mede bepaalt.

Natuurlijk heeft Magento nog een achterstand ten opzichte van osCommerce. Maar de community werkt hard om die achterstand in een ongelooflijk tempo in te halen. Betaalmethoden, koppelingen met transporteurs, taal ondersteuning...als iemand wat mist, bouwt een ander het bij. In Nederland zijn er een klein aantal bedrijven die zich specialiseren in het mede ontwikkelen en installeren van Magento. XIB uit Berlicum is zo'n bedrijf. Het snel groeiende internet bureau stapte al snel over op het eCommerce platform en profiteert nu van de grote kennis en ervaring.

"Begin dit jaar hebben we een actie gehouden met een aanbieding voor een gratis proef webshop in Magento", zegt Bas van Heertum, sales directeur van XIB. "De respons overtrof onze verwachtingen. Meer dan 150 webshops hebben we klaargezet met behulp van het Magento platform. En voor iedereen die daarna verder wil bieden we verschillende investeringsmodellen. Zo kunnen we iedereen op weg helpen, van de kleine initiatieven tot de grotere winkelketens." XIB en Magento zijn er klaar voor.

www.xib.nl/magento-webwinkels.html

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular