GEMERT, 2 juli 2010 De door Ernst&Young geïnitieerde verkiezing van de 'Entrepreneur of the Year' wordt al 15 jaar lang georganiseerd. Dit jaar waren er meer aanmeldingen dan ooit; des te meer is het een prestatie van Maikel Verstegen uit Gemert, om genomineerd te worden voor deze prestigieuze prijs. Maikel strijdt namens de MyMicro Group B.V., waaronder ReplaceDirect ressorteert, in de categorie 'Emerging Business' tegen negen andere succesvolle entrepreneurs.

Hoewel de jury uiteindelijk in een onafhankelijk oordeel beslist over de winnaar, is het ook mogelijk om een stem uit te brengen op de genomineerden. Dit kan op de website van Ernst&Young: http://www.ey.com/NL/nl/About-us/Entrepreneur-Of-The-Year/Stem-op-jouw-favoriete-Entrepreneur-Of-The-Year
Deze jaarlijkse verkiezing wordt al 15 jaar georganiseerd door Ernst&Young, in de zoektocht naar de meest succesvolle ondernemers in Nederland. Criteria die Ernst&Young hanteert bij de beoordeling zijn de constante groei van omzet en winst, rendement, creativiteit/innovatie, personeelsbeleid en duurzaam ondernemen.

Bedrijfsprofiel
Als je het hebt over ondernemers, dan valt in à©à©n adem de naam van Maikel Verstegen en zijn tweelingbroer Erwin. Het ondernemen zat hen al vroeg in het bloed. Samen bewegen ze zich het liefste op de snijvlakken van handel en internet, e-commerce en dienstverlening. Een overtuigend bewijs daarvoor leveren ze met de MyMicro Group. Het businessmodel van dit bedrijf steunt op drie pijlers: allereerst ReplaceDirect, de webwinkel waarmee Maikel en Erwin in 2003 startten. Naast de verkoop van accessoires en vervangende onderdelen voor mobiele elektronica in Nederland, België en Duitsland heeft ook dienstverlening, zoals reparatie, een vaste plaats verworven bij ReplaceDirect. De tweede pijler is Twindis, het distributienetwerk dat het totale productenpakket via resellers aanbiedt. Last but not least is Yanec® het zelf ontwikkelde private label. Al vanaf dag à©à©n werken de gebroeders Verstegen met veel passie en ambitie om hun bedrijf naar steeds meer successen te leiden.

Ondernemers vs multinationals
Ernst & Young verrichtte onlangs onderzoek naar hoe de beste ondernemers wereldwijd reageren op de globalisering van de economie. In een steeds internationalere economie blijken ondernemers beter te presteren dan grote multinationals. Ondernemers reageren alerter op kansen en kunnen flexibeler omgaan met veranderingen. De globalisering brengt bovendien nieuwe concurrenten uit de opkomende landen in beeld. Actieve ondernemers reageren hierop door sterker te innoveren. Bovendien blijkt uit onderzoek dat zij de fase waarin de economie zich nu begeeft beter benutten; waar grote multinationals nog voorzichtig zijn, zijn ondernemers al weer op zoek naar (internationale) uitbreidingsmogelijkheden.