Naarden, 27 november 2009 - Ruim een jaar geleden introduceerde PEAK-IT (http://www.peak-it.nl) de optie Managed Services binnen haar productportfolio. Met deze Managed Services verricht PEAK-IT veelal op afstand - het beheer van werkplekken en netwerken. Vooral MKB en scholen zijn bijzonder geïnteresseerd in deze optie. Dergelijke organisaties hebben vaak net niet de omvang om zelf een volwaardige IT-afdeling in te richten. Ook het handhaven van het juiste kennisniveau ziet men als een kritiek punt. Binnen PEAK-IT zijn momenteel 10 experts fulltime actief binnen Managed Services. Zij bezitten een totaal kennisveld van populaire systemen als Linux, Microsoft en Cisco. PEAK-IT verwacht voor 2010 de continue groei voor Managed Services vast te houden.

IT-afdelingen krimpen

à¢â‚¬Å“Ja, we hebben ons vorig jaar wel goed afgevraagd of het wel het juiste moment zou zijn om Managed Services aan te biedenà¢â‚¬, stelt Guido Vervelde, directeur van PEAK-IT. à¢â‚¬Å“De symptomen van een ernstige crisis doken net op in Nederland. Nu terugkijkend kunnen we alleen maar concluderen dat dit een juiste zet is geweest in de strategie van PEAK-IT.à¢â‚¬ In Nederland worden de gevolgen van de crisis nu pas echt goed zichtbaar. Veel organisaties moeten fors krimpen en ook IT-afdelingen ontkomen momenteel niet meer aan reorganisaties en ontslagen. à¢â‚¬Å“Dit heeft vaak wel directe gevolgen voor de performance van de werkplekken en de kwaliteit van de bedrijfskritische netwerkenà¢â‚¬, geeft Vervelde aan. à¢â‚¬Å“Voor deze organisaties is het prettig dat wij full service hun werkplekken en netwerken kunnen onderhouden!à¢â‚¬

Groot afbreukrisico

à¢â‚¬Å“Overigens zien wij dat MKB en scholen direct vanaf de introductie onze Managed Services heel interessant vindenà¢â‚¬, vervolgt Vervelde. à¢â‚¬Å“Dit zijn organisaties die in veel gevallen een kwetsbare IT-organisatie hebben. Het beheer van de werkplekken en het netwerk ligt vaak bij à©à©n persoon. Het afbreukrisico is dan ook enorm en denk daarbij ook nog eens aan de tijd die men moet besteden om de parate IT-kennis op peil te houden. Onze ervaring is dat een dergelijke invulling op termijn een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering in de weg staat.à¢â‚¬ Managed Services van PEAK-IT laat het afgelopen jaar een continue groei zien. Binnen PEAK-IT verwacht men deze groei vast te houden voor 2010. Virtualisatie wordt daarbij als à©à©n van de grote succesdrivers genoemd.

Over PEAK-IT

PEAK-IT (http://www.peak-it.nl) is een IT organisatie gespecialiseerd in consultancy en support & beheer van infrastructuren. Bij PEAK-IT werken ruim 500 gedreven IT-specialisten. Vanuit Naarden, Den Haag en Den Bosch werkt PEAK-IT voor een groot aantal aansprekende opdrachtgevers. PEAK-IT heeft ook kantoren in Stockholm en Malmà¶. PEAK-IT is Microsoft Gold Partner en in 2007 uitgeroepen tot Top ICT Werkgever door CRF Nederland. In april 2009 is PEAK-IT - voor de tweede keer op rij - door Deloitte uitgeroepen tot ´Netherlands 50 Best Managed Companies 2009‘˜.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Guido Vervelde, directeur PEAK-IT, telefoon 035 699 6500, e-mail [email protected]