Managed Services van PEAK-IT populair bij MKB en scholenNaarden, 27 november 2009 - Ruim een jaar geleden introduceerde PEAK-IT (http://www.peak-it.nl) de optie Managed Services binnen haar productportfolio. Met deze Managed Services verricht PEAK-IT veelal op afstand - het beheer van werkplekken en netwerken. Vooral MKB en scholen zijn bijzonder geïnteresseerd in deze optie. Dergelijke organisaties hebben vaak net niet de omvang om zelf een volwaardige IT-afdeling in te richten. Ook het handhaven van het juiste kennisniveau ziet men als een kritiek punt. Binnen PEAK-IT zijn momenteel 10 experts fulltime actief binnen Managed Services. Zij bezitten een totaal kennisveld van populaire systemen als Linux, Microsoft en Cisco. PEAK-IT verwacht voor 2010 de continue groei voor Managed Services vast te houden.

IT-afdelingen krimpen

“Ja, we hebben ons vorig jaar wel goed afgevraagd of het wel het juiste moment zou zijn om Managed Services aan te bieden”, stelt Guido Vervelde, directeur van PEAK-IT. “De symptomen van een ernstige crisis doken net op in Nederland. Nu terugkijkend kunnen we alleen maar concluderen dat dit een juiste zet is geweest in de strategie van PEAK-IT.” In Nederland worden de gevolgen van de crisis nu pas echt goed zichtbaar. Veel organisaties moeten fors krimpen en ook IT-afdelingen ontkomen momenteel niet meer aan reorganisaties en ontslagen. “Dit heeft vaak wel directe gevolgen voor de performance van de werkplekken en de kwaliteit van de bedrijfskritische netwerken”, geeft Vervelde aan. “Voor deze organisaties is het prettig dat wij full service hun werkplekken en netwerken kunnen onderhouden!”

Groot afbreukrisico

“Overigens zien wij dat MKB en scholen direct vanaf de introductie onze Managed Services heel interessant vinden”, vervolgt Vervelde. “Dit zijn organisaties die in veel gevallen een kwetsbare IT-organisatie hebben. Het beheer van de werkplekken en het netwerk ligt vaak bij één persoon. Het afbreukrisico is dan ook enorm en denk daarbij ook nog eens aan de tijd die men moet besteden om de parate IT-kennis op peil te houden. Onze ervaring is dat een dergelijke invulling op termijn een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering in de weg staat.” Managed Services van PEAK-IT laat het afgelopen jaar een continue groei zien. Binnen PEAK-IT verwacht men deze groei vast te houden voor 2010. Virtualisatie wordt daarbij als één van de grote succesdrivers genoemd.

Over PEAK-IT

PEAK-IT (http://www.peak-it.nl) is een IT organisatie gespecialiseerd in consultancy en support & beheer van infrastructuren. Bij PEAK-IT werken ruim 500 gedreven IT-specialisten. Vanuit Naarden, Den Haag en Den Bosch werkt PEAK-IT voor een groot aantal aansprekende opdrachtgevers. PEAK-IT heeft ook kantoren in Stockholm en Malmö. PEAK-IT is Microsoft Gold Partner en in 2007 uitgeroepen tot Top ICT Werkgever door CRF Nederland. In april 2009 is PEAK-IT - voor de tweede keer op rij - door Deloitte uitgeroepen tot ´Netherlands 50 Best Managed Companies 2009‘.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Guido Vervelde, directeur PEAK-IT, telefoon 035 699 6500, e-mail info@peak-it.nl.Comments are closed.
%d bloggers liken dit: