"Met uurtje factuurtje methode hoef je niet meer aan te komen"
Managed services: van trend naar nieuwe IT standaard in 2011

ZEIST, 25 maart 2010 - IT automatiseringssoftware leverancier Kaseya organiseerde er twee seminars over. Fora staan er bol van. Managed services - het tegen een vast tarief aanbieden van IT beheerdiensten - is in zwang. IT beheerbedrijf Computication uit Zeist adopteerde de methode al toen deze in Nederland nog onbekend was, en heeft zich er inmiddels succesvol in bekwaamd. "Managed services wordt gezien als trend, maar ik durf te stellen dat het de nieuwe standaard wordt. Je hoeft bij slimme inkopers al lang niet meer aan te komen met je uurtje factuurtje. IT management bedrijven moeten hun bedrijfsvoering er dus nu al op gaan aanpassen", aldus Jan Martijn Broekhof, directeur eigenaar van Computication.

Alleen snelle schakelaars op tijd klaar
Broekhof liet een onderzoeksbureau in kaart brengen wat de verwachtingen in de branche ten aanzien van de verschuiving van onduidelijke declaraties naar managed services zijn: 87,9% van de ondervraagde respondenten - allen professioneel actief in IT dienstverlening - verwacht dat de vraag naar managed services in 2011 explosief zal toenemen. "Uit het onderzoek bleek dat vrijwel alle ondervraagden vandaag de dag al heel veel vragen over managed services krijgen. De groep IT resellers die in staat zijn snel te schakelen, is al druk bezig om bedrijfsprocessen hierop aan te passen. Ik verwacht dat deze resellers wel op tijd klaar zullen zijn voor de hausse in 2011. Zij kunnen zich hiermee onderscheiden van aanbieders die er niet op zijn ingespeeld. Nu al, door te kennen te geven dat men eraan werkt. En in 2011 door aan de nieuwe standaard te voldoen."

Overstappen vergt flinke investering
Jan Martijn Broekhof was key note speaker tijdens de Kaseya seminars over managed services. "Beide dagen werden druk bezocht. Door bedrijven die net als Computication IT beheerdiensten leveren, maar nog volgens de oude methode van aanbieden. Er waren met name veel vragen over hoe je van de oude werkwijze kunt overstappen op de nieuwe. Het antwoord is: investeren in nieuwe software en vrijwel alle processen in je bedrijf aanpassen. Om met de managed services methode te werken, maken we bij Computication gebruik van monitoringsoftware. Met een combinatie van de software die Kaseya speciaal voor managed service bedrijven ontwikkelde en de software die we hiervoor zelf hebben ontwikkeld, monitoren we voor al onze klanten waar mogelijke risico's zitten. Zo kunnen wij dus problemen oplossen voor ze ontstaan en dat doen we tegen vaste tarieven. We hoeven onze klanten geen facturen voor meerwerk te sturen omdat we prima kunnen monitoren hoeveel tijd we ergens aan kwijt zijn en hier actief op kunnen sturen."

Over Computication
Computication is gevestigd in Zeist. Het bedrijf biedt organisaties IT serverbeheer, werkplekbeheer en netwerkbeheer tegen een op voorhand gegarandeerd vast tarief. Bij Computication werken 20 medewerkers. Het bedrijf is in 2003 opgericht door Martijn van der Schaaf (31) en Jan Martijn Broekhof (31).

Noot voor de redactie
Meer informatie over Computication vindt u op www.computication.nl. Voor meer informatie over Jan Martijn Broekhof en Martijn van der Schaaf neemt u contact op met Hyperz PR, via [email protected] of bel 0345-505845/06-20032389.