(Persbericht) De oproep van MANNA Nijmegen aan studenten om stemfraude op recensiesites te plegen heeft tot veel reacties geleid. In het rumoer is de bedoeling van MANNA met deze actie ondergesneeuwd. Het hotel en restaurant wil in het algemeen aantonen hoe makkelijk het is om recensies te manipuleren en wil een standpunt innemen tegen de anonieme recensies, niet tegen de recensiesites zelf. Daarom breidt MANNA de actie voor studenten uit. MANNA beloont nu Nijmeegse studenten die op recensiesites twee positieve recensies plaatsen, niet over MANNA maar over een willekeurig Nederlands restaurant.

Geblokkeerd bij Iens.nl
De studentenactie van MANNA heeft in ieder geval veel discussie opgeleverd. Er kwamen steunbetuigingen binnen, ook werd gesuggereerd dat MANNA op een andere manier kennelijk geen positieve recensies krijgt. Opvallend is de reactie van recensiesite Iens.nl, die nu recensies over MANNA blokkeert. Iens.nl meldt aan mensen die een recensie over MANNA hebben ingestuurd, dat er getwijfeld wordt aan ´de oprechtheid van je mening‘˜. Daarbij verwijdert Iens.nl de recensie over MANNA, ´om de betrouwbaarheid van de restaurantpagina te waarborgen‘˜, maar niet de gelijktijdig geposte mening van dezelfde recensist over een ander restaurant. Dat is vreemd, want hoe waarborgt de site dan de betrouwbaarheid van die andere meningen? Zo benadrukt Iens.nl wat MANNA betreft exact het punt van de actie.

Recensiesites juist een uitstekend middel
De actie van MANNA is nooit bedoeld als statement tegen recensiesites en al helemaal niet om de eigen beoordeling op te krikken. Eigenaren Sander Hendrix en Aïda Papilaja: à¢â‚¬Å“De recensiesites zijn juist een uitstekend middel voor consumenten om ervaringen te delen. Ook voor horecagelegenheden zelf zijn de sites waardevol omdat er een goed beeld kan ontstaan van hoe gasten een bezoek ervaren en van waar voor het restaurant verbeteringen mogelijk zijn. Ons grote bezwaar is de mogelijkheid om anoniem te recenseren, waarbij sitebezoekers en restaurateurs maar moeten gissen naar de motieven. Die zijn niet altijd zuiver, dat is algemeen bekend.à¢â‚¬

Actie wordt uitgebreid
Om het doel van de actie nogmaals te benadrukken en om Nijmeegse studenten nog steeds de mogelijkheid te bieden deel te nemen, breidt MANNA de actie uit. Nijmeegse studenten die kunnen aantonen dat ze op twee recensiesites een positieve recensie onder eigen naam hebben achtergelaten over een willekeurig Nederlands restaurant - kunnen zich op
25 maart vanaf 15:00 uur melden bij het hotel en restaurant aan de Oranjesingel 2c in Nijmegen. Zij krijgen dan een doos met zes flessen rosà©. Voorwaarde voor deelname is dat iemand aantoonbaar 18 jaar of ouder is en studeert aan de universiteit of hogeschool van Nijmegen. Deelnemers ontvangen maximaal à©à©n doos met zes flessen MANNA rosà©. Voor de actie zijn 1.500 flessen rosà© gereserveerd.

= = = Einde persbericht = = =

Nadere informatie voor de pers:
MANNA Nijmegen
Sander Hendrix
T: 024 3650990
E: [email protected]
W: http://www.manna-nijmegen.nl