(Persbericht) Hoogopgeleide studenten en young professionals willen het liefst in de consultancy werken. Dit blijkt uit onderzoek onder de bezoekers van de website Kiesjewerkgever.nl.

Op de vraag in welke branches zij zouden willen werken gaf 52% van de 7.589 respondenten aan graag in de consultancy aan de slag te gaan. Kort daar achter staat met 51% de overheid & semi-overheid en met 45% de zakelijke dienstverlening.

De branche die het minst gewild is onder de bezoekers is land- en tuinbouw, met slechts 8%.

Van de mannelijke bezoekers gaf 56% aan dat het in de consultancy branche wil werken en is daarmee de meest populaire sector. Onder vrouwen is de overheid en semi-overheid de meest gewilde branche. 56% van de vrouwelijke respondenten zouden in de toekomst wel voor de overheid of semi-overheid willen werken.

Verder is er een verschil te zien tussen de bezoekers met een HBO en WO opleiding. De bezoekers met een HBO achtergrond willen het liefst de zakelijke dienstverlening in. Op nummer twee voor deze groep staat communicatie en media. Voor de mensen met een WO opleiding geldt dat zij het liefst de consultancy ingaan. De overheid en semi-overheid komt hier op nummer twee.

In totaal deden 7.589 bezoekers van de website Kiesjewerkgever.nl mee aan het onderzoek waarvan 4.166 mannen en 3.421 vrouwen.

Het volledige brancheonderzoek van Kiesjewerkgever.nl kunt u door te mailen naar [email protected]