Mansveld Expotech lanceert showcase-film van de opening Elicium

Amsterdam, 15 oktober 2009 Mansveld Expotech (MX) lanceert vandaag de film à¢â‚¬à…“The making ofà¢â‚¬¦ opening Elicium. De professionele marktleider, in mei ontstaan uit een succesvolle fusie, deed de volledige technische realisatie van de opening van het nieuwe multifunctionele evenementen-, beurs- en congresgebouw van de RAI.

Het uitbrengen van zo´n serieuze film is een bewuste keuze voor het doorgaans zo bescheiden Mansveld Expotech: à¢â‚¬à…“Relaties en opdrachtgevers zien meestal alleen het eindresultaat, daarom is het goed om met een professionele film te laten zien wat er allemaal gebeurt rond een opening van dit formaat, aldus Jeroen de Jong, directeur marketing, communicatie en concepten. De film biedt de kijkers een beeld van de voorbereidingen in combinatie met een overgang naar alle actie op de dag zelf.

In opdracht van Amsterdam RAI werd samen met de conceptmakers MOVE het evenement bedacht en uitgevoerd. Een event in een volledig nieuw gebouw voor 1000 gasten die wel iets gewend zijn, en dan ook nog de opening door ZKH prins Willem Alexander. Dit allemaal samen zorgt ervoor dat de voorbereiding gegarandeerd 100% moet zijn. De Jong: à¢â‚¬à…“Vanaf de eerste dag was er een zeer professionele klik met Frieda Barendse van de RAI, de mensen van MOVE en de direct betrokkenen van onze organisatie. Een goed met elkaar communicerende drie-eenheid legt de basis voor zo´n belangrijke dag.

De film is te bekijken op deze link: The Making of à¢â‚¬¦ opening Elicium

Over Elicium:
Het nieuwe Elicium bestaat uit een grote ballroom, vier etages met congreszalen en nog eens vier verdiepingen met kantoren. Die laatste zijn zo ingericht dat ze binnen een dag kunnen worden omgebouwd tot congresruimten. Als dat gebeurt, heeft de RAI tweehonderd zalen. Door deze extra capaciteit kan de RAI nu voor het eerst bijeenkomsten van wereldformaat organiseren. Daarbij valt te denken aan vergaderingen van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
De bouw van Elicium was onderdeel van een grootscheepse renovatie en modernisering van de RAI. Die heeft zes jaar geduurd en 110 miljoen euro gekost. Het nieuwe pand zelf kostte 50 miljoen euro. Benthem Crouwel Architecten heeft het futuristisch uitziende pand ontworpen. Bij de bouw zijn milieuvriendelijke technieken gebruikt. Zo is er een systeem waarbij in de zomer warme lucht wordt opgeslagen op 187 meter onder de grond. In de winter warmt die het gebouw dan weer op.

Over Mansveld Expotech (MX)
Mansveld Expotech is het succesvolle resultaat van een bedrijfsfusie in mei 2009 tussen Mansveld Expo Techniek en Expotech. Met de pay-off ´Experience by Technologie´ geeft de organisatie direct invulling aan wat het opdrachtgevers te bieden heeft. De voornaamste activiteiten zijn het adviseren, ontwerpen en verhuren van alle technische voorzieningen voor de live communication branche. Als marktleider is de organisatie onder andere actief op beurzen, tentoonstellingen, congressen en in- en outdoor evenementen. De organisatie werkt vanuit vestigingen in Eindhoven, Amsterdam en Maastricht.
------------------------------------------------------------
Niet voor publicatie / voor de redactie
Voor meer informatie over Mansveld Expotech:
Mansveld Expotech (Jeroen de Jong)
06-54604437
[email protected]

Voor informatie over dit persbericht:
HarverPro Interactieve Communicatie & PR (Harriet Verhoeven)
0348 650731
[email protected]