Soest, 8 mei 2008 – You Tube is hot en het succes wordt groter en groter. De website trekt elke maand wereldwijd 20 miljoen bezoekers. Het is een gemiste kans als bedrijven zich niet promoten op You Tube en gebruik maken van deze gratis publiciteit. You Tube kent veel succesverhalen van video’s die door het virale effect door grote getale mensen gezien worden.
Om dit te bereiken schrijft marketingbureau Purple Proof een You Tube wedstrijd uit, die op vrijdag 9 mei 2008 start. De movie die het best past bij de identiteit van de organisatie en op You Tube het meest bekeken is wint € 1.000,-.
Het is een gemiste kans als bedrijven zich niet promoten op You Tube. De website is een hype en trekt veel bezoekers. You Tube staat op nummer vier van best bezochte websites in Nederland. Het plaatsen van een movie is gratis en je mag dit zo vaak doen als je zelf wilt. In oktober 2006 is You Tube verkocht aan Google. De movies die op You Tube staan worden nu meegenomen in de Google zoekresultaten. Voor het optimaliseren van de vindbaarheid van je organisatie is dit dus een grote kans om meerdere posities te veroveren op de eerste pagina met zoekresultaten in Google. Een van de grootste voordelen van You Tube is het potentiële bereik door de virale werking. De uitdaging is dan ook een movie te maken die opgepakt wordt door de bezoekers en die via alle netwerken als een olievlek steeds meer mensen bereikt.

Om een olievlek te creëren heeft het marketingbureau besloten niet zelf een promotiefilm over Purple Proof te maken, maar een You Tube wedstrijd uit te schrijven. Iedereen kan meedoen. De wedstrijd wordt onder andere gepromoot onder studenten met een studie in de richting marketing en communicatie. Een vakkundige jury beoordeelt de movies op de volgende criteria: 50% originaliteit van de boodschap, creativiteit en match met visie & identiteit van Purple Proof en 50% op het aantal hits en beoordelingen die de movie heeft gekregen op You Tube. Met het laatst genoemde criterium hoopt Purple Proof het virale effect te stimuleren.

De wedstrijd start officieel op 9 mei 2008. Er is voor de wedstrijd een speciale You Tube Groep aangemaakt waar alle ingezonden filmpjes in getoond gaan worden: www.youtube.com/group/purpleproof. Via deze link is tevens een oproep geplaatst om mee te doen aan de wedstrijd met meer informatie. Inzendingen kunnen tot 30 juni 2008 op You Tube geplaatst worden. Alle inzendingen worden beloond, maar de movie die het best past bij de identiteit van de organisatie en op You Tube het meest bekeken is wint € 1.000,- en eeuwige roem! De winnaar wordt op 3 juli 2008 bekend gemaakt.

Bekijk voor meer informatie het promotiefilmpje Purple Proof op www.YouTube.com
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Purple Proof
Contactpersoon: Marjolijn Willemsen – tel: 035-5881010 - [email protected]