1 op de 4 werknemers heeft vaak stress, berichtte de website nu.nl op 22 februari 2008. Veel mensen ervaren een hoge werkdruk of doen werk waarbij ze lang in dezelfde houding zitten, bijvoorbeeld achter de computer. De combinatie hiervan zorgt voor lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, stijve schouders of RSI. Shiatsu stoelmassage door een gediplomeerd TouchPro® practitioner kan gezondheidsklachten als gevolg van stress voorkomen.

MASSAGE IN VEENDAM:

Ellen Bosscher heeft in Veendam haar eigen praktijk ElleMass, massagepraktijk voor bedrijven en particulieren. Shiatsu stoelmassage is een beproefde Japanse drukpuntmassage die vooral preventief werkt, dus ter voorkoming van stressklachten en RSI. “Het grootste kapitaal van ieder bedrijf is de werknemer, het grootste kapitaal van de mens is gezondheid van lichaam en geest”, aldus Ellen Bosscher. “Stoelmassage is geen overbodige luxe, maar pure stresspreventie: het werkt gezondheidsbevorderend, pijnverlichtend en ontspannend. Steeds meer mensen zien dit in.” Ellen Bosscher is een gediplomeerd TouchPro® practitioner. Bovendien is ze een van de 166 stoelmasseurs die vermeld worden in het beroepsregister van beroepsvereniging KaTa.

Shiatsu stoelmassage vergt niet veel van uw tijd: een behandeling duurt 15 tot 20 minuten. De behandeling is niet pijnlijk en wordt als ontspannend ervaren. De massage wordt over de kleding heen gegeven, op een speciaal daarvoor ontwikkelde ergonomische massagestoel. Steeds meer zorgverzekeraars zien het belang in van stresspreventie en de shiatsu stoelmassages worden dan ook door veel zorgverzekeraars (deels) vergoed.

Ook de overheid ziet stoelmassage bij bedrijven als middel ter preventie van ziekteverzuim. Als stimulans zijn de kosten van bedrijfsmassage fiscaal aftrekbaar gemaakt. TouchPro® noemt het aanbieden van stoelmassages aan personeel “een schouderklopje van de baas”. Ook Ellen Bosschers ervaring is dat werknemers zich lichamelijk en geestelijk gezonder gaan voelen. Werkgevers kunnen door bedrijfsmassages dus ziekteverzuim voorkomen en de tevredenheid van hun medewerkers vergroten.

Voor de stoelmassages komt Ellen Bosscher bij uw bedrijf of bij u thuis. Tevens kunt u terecht in de praktijk in Veendam. Daar kunt u ook terecht voor bijvoorbeeld ontspanningsmassage of sportmassage. Nieuw zijn de Japanse gezichtsmassage en Sveltessa afslankingsmassage. Wilt u kennismaken met ElleMass? Op 13 april a.s. is ElleMass vertegenwoordigd op de Vakantiemarkt te Eelde.

Meer weten? Kijk op www.ellemass.nl voor meer informatie.