(Persbericht)

Deelnemer heeft via Social Media invloed op prijs van traject

Eindhoven, 12 december 2011 Master it Training, een van de grootste IT-opleiders in Nederland, start met LMNT Learning als nieuwe online lesvorm. Bij LMNT Learning logt de cursist op afstand in op een virtuele klas waar vanuit hij deelneemt aan een klassikaal gedoceerd traject. Een tablet PC, virtuele oefen- en testomgeving ondersteunen de cursist bij zijn traject. Bijzonder detail van deze lesvorm is het variabele prijsmodel waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de Social Media.

Gijs Ewalds, General Manager bij Master it Training: à¢â‚¬Å“Met LMNT Learning bieden wij een compleet opleidingstraject aan dat vanuit huis kan worden gevolgd. Een belangrijk verschil ten opzichte van de bestaande thuisstudieprogramma‘˜s is dat wij ´live‘˜ lesgeven. Binnen een virtuele klas wordt er een videoverbinding gelegd met twee van onze docenten. Deze docenten geven klassikaal les, verzorgen demonstraties en begeleiden de cursist gedurende zijn traject. Hierdoor ervaren de deelnemers deze lesvorm ook echt als een klassikaal begeleid traject. Ook omdat interactie met de docenten mogelijk is en wordt gestimuleerd.à¢â‚¬

Met deze ontwikkeling komt Master it Training tegemoet aan de dringende behoefte van organisaties om medewerkers flexibel en na werktijd te laten trainen. In de praktijk blijkt dat het voor organisaties vaak lastig is om medewerkers meerdere dagen te moeten missen omdat zij overdag een training volgen.

Naast de lesvorm is ook het variabele prijsmodel nieuw en nog niet eerder toegepast. Twee maanden voor aanvang van een traject wordt het starttarief bepaald. Dit tarief wordt bij iedere inschrijving met een vast percentage en voor alle deelnemers verlaagd. De deelnemers worden uitgedaagd om via de Social Media bekendheid te geven aan het traject. Realiseren zij hiermee een extra inschrijving, dan zien zij dit direct terug in het actuele tarief. Op Facebook (www.facebook.com/Master.it.Training) wordt dagelijks een update geplaatst met het op dat moment geldende tarief.

In februari 2012 start het eerste LMNT Learning traject voor de Microsoft certificering MCITP Windows Server 2008 Server Administrator.

Over Master it Training
Master it Training verzorgt sinds 1999 trainingen en opleidingen op het gebied van systeem- & netwerkbeheer, software development en kantoorautomatisering. Met ruim 650 verschillende titels beschikt Master it Training over een breed en gevarieerd aanbod. Master it Training heeft een viertal eigen trainingslocaties in Eindhoven, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Zie ook: www.master-it.nl.