MasterTips is een onafhankelijke indie-chart gerangschikt door beoordelingen van de deelnemers zelf. MasterTips is een website voor de onafhankelijke artiest en of band. Niet een Marco Bosato of een Anouk maar releases van onafhankelijke artiesten, bands & kleine labels vindt je op mastertips.nl.

Bij mastertips draait het om de muziek van de mastertips leden en de beoordelingen daarvan. Hierdoor ontstaat een lijst van veelbelovende bands en artiesten. Mastertips wil hiermee zijn steentje bijdragen en zo de onafhankelijke artiest steunen in zijn quest als artiest. Daarnaast wil mastertips een platform zijn voor bands & artiesten waarop men gemakkelijk zijn of haar zaakjes kan regelen.

MasterTips is voornamelijk actief op het internet. Daarnaast probeert mastertips met regelmaal optredens en airplay in real live voor mastertips-topartiesten te regelen.

Mastertips is een initiatief om meer aandacht te vestigen op de Nederlandse onafhankelijk artiest. In onze optiek zijn er veel talentvolle bands en artiesten die meer aandacht verdienen dan ze krijgen. Er wordt te weinig tot geen aandacht besteed aan onbekende Nederlandse bands door de grote media. Een schande. Ontdek in de Master Charts nieuwe topbands en artiesten van eigen bodem. MasterTips laat zien dat Nederland vol zit met talentvolle bands & artiesten.

Afhankelijk van de input en reviews van mastertips leden tracht mastertips.nl een wekelijkse en maandelijkse lijst van top tracks samen te stellen. Deze lijst wordt onder alle leden gepubliceerd. Niet leden kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief waarin de charts worden vermeld.

Schrijf je in op onze website mastertips.nl en neem deel. Laat jouw muziek horen aan andere muziekliefhebbers waaronder platenmaatschappijen, podia, festivals, radio en anderen. Review muziek van andere onafhankelijke artiesten en draag jouw steentje bij aan de master charts.

Kijk voor meer informatie op www.mastertips.nl.