(Persbericht) Holland Retail en P3transfer ontwikkelen praktijkgerichte MBO-opleiding

Eindhoven, 1 februari 2011 Media Markt Eindhoven maakt een grote kwaliteitsslag in de service naar haar klanten. De op twee na grootste Media Markt vestiging van Nederland tekende onlangs een overeenkomst met Holland Retail en P3transfer voor het opzetten en uitvoeren van een officieel MBO-opleidingstraject voor haar medewerkers. Hiermee worden de medewerkers gestimuleerd zich binnen de dagelijkse beroepspraktijk verder te ontwikkelen. Media Markt verwacht met de opleidingen voor Verkoopspecialist en Manager Detailhandel het serviceniveau naar haar klanten te verhogen en zo meerwaarde te bieden ten opzichte van online verkoop. Coaching on the job, ontwikkeld door Holland Retail, is het uitgangspunt van dit traject. Volgens de drie partijen is de praktijk immers de krachtigste leeromgeving.

Hans Duineveld, vestigingsdirecteur van Media Markt Eindhoven: à¢â‚¬Å“Online verkoop heeft het afgelopen jaar een grote sprong gemaakt. Om ons te blijven onderscheiden van online aanbieders en andere concurrenten, hebben wij als Media Markt een sterke focus op service en toegevoegde waarde voor de klant. We moeten iets extra‘˜s bieden om mensen naar de winkel te trekken: extra advies en hulp die klanten krijgen voor en na de aankoop. Dat vraagt om een speciale aanpak in de benadering van klanten en daarin gaan we onze medewerkers door middel van dit opleidingstraject ondersteunen.à¢â‚¬

Holland Retail, specialist in verkoopstimulering en deskundigheidsbevordering in retail en P3transfer, aanbieder van bedrijfsspecifieke ontwikkeltrajecten, verzorgen samen het MBO-opleidingstraject voor Verkoopspecialist (niveau 3) en Manager Detailhandel (niveau 4). Ruim 80 Media Markt medewerkers in Eindhoven gaan deze opleiding volgen. De MBO-opleiding via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) is toegespitst op de dagelijkse praktijk van Media Markt.

Trainers van Holland Retail coachen de werknemers van Media Markt op de werkvloer. De trainers zijn afkomstig uit de retail, waardoor zij weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat. P3transfer zorgt ervoor dat de inhoud en uitvoering voldoen aan de eisen die worden gesteld aan MBO-opleidingen. De persoonlijke ontwikkeldoelen van de medewerkers worden gekoppeld aan de bedrijfsdoelen van Media Markt.

à¢â‚¬Å“Als commerciële werkmaatschappij van het ROC West-Brabant hebben wij alle kennis en kunde in huis om bedrijfsopleidingen volgens de MBO-vereisten en op maat in te richtenà¢â‚¬, aldus Margareth Koevoets, directeur P3transfer. à¢â‚¬Å“Door de samenwerking met Holland Retail, met zijn gedegen netwerk en expertise in trainingen in de retail, zijn wij samen in staat een opleidingstraject aan te bieden waarin de specifieke retailbenadering een grote meerwaarde biedt voor Media Markt.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“Wij zijn erg verheugd om dit traject samen met Media Markt en P3transfer vorm te geven. Gezamenlijk zijn wij in staat het opleidingstraject bij Media Markt tot een succes te makenà¢â‚¬, zegt Yvonne Holland, Managing Director van Holland Retail.

----------------------

Bijschrift bij afbeelding:
Vertegenwoordigers van Media Markt Eindhoven, P3transfer en Holland Retail toasten op de samenwerking.

Media Markt Eindhoven
Media Markt Eindhoven maakt onderdeel uit van de METRO Group met een notering aan de beurs van Frankfurt. De METRO Group is een wereldwijd opererende organisatie en een van de grootste retailers ter wereld. Naast Media Markt en Saturn behoren Metro Cash & Carry, Makro Cash & Carry, Real en Galeria Kaufhof ook tot de METRO Group. Sinds de start eind jaren zeventig staan ´de warenhuizen in elektronica‘˜ van Media Markt garant voor een enorm en innovatief assortiment met een laagste prijsgarantie. Media Markt is prijsleider en marktleider in Nederland. Media Markt is een decentraal geleid bedrijf. Media Markt Holding Nederland staat boven alle Nederlandse vestigingen. Media Markt Eindhoven is zelfstandig en 100% resultaat verantwoordelijk. De Eindhovense vestiging bepaalt dan ook zelf zijn eigen assortiment, marketing, verkoopprijzen à©n opleidingstrajecten.

Holland Retail
Holland Retail heeft zich gespecialiseerd in verkoopstimulering en deskundigheidsbevordering in de retail. De juiste persoon met de juiste vaardigheden op de juiste plek, daar gaat het hen om. Dat kan betekenen dat retailers Holland Retail inschakelen voor de werving en selectie van een nieuwe medewerker met de juiste retailkwaliteiten. Het kan ook zijn dat zij bestaande medewerkers door Holland Retail laten trainen, coachen en/of opleiden. De focus is in alle gevallen gericht op vergroting van omzet en verhoging van het rendement van de retailer.

Holland Retail komt voort uit de retail zelf. Een betere referentie is niet te bedenken. De specialisten van Holland Retail hebben hun ervaring en kennis opgedaan in een grote verscheidenheid van functies en werkomgevingen in de detailhandel. Als kennisorganisatie zorgt Holland Retail uiteraard voor continue actualisering van expertise. Die kennis delen wij graag. Holland Retail verkoopt. Meer informatie is terug te vinden op www.hollandretail.nl

P3transfer
P3transfer stelt mensen en organisaties in staat hun maximale potentieel te realiseren. Dat doen ze met maatwerk bedrijfsopleidingen voor medewerkers op mbo en mbo+ niveau. P3transfer ontwikkelt medewerkers van organisaties tot vakbekwame, betrokken, flexibele en pro-actieve professionals zodat zij een optimale bijdrage leveren aan de organisatiedoelstellingen. P3transfer gelooft sterk in de praktijk als de krachtigste leerschool. Daarom sluiten de opleidingen optimaal aan bij de praktijk van medewerkers. Medewerkers kunnen het geleerde direct in de praktijk inzetten. Dat verbetert aantoonbaar het rendement van organisaties. En daar gaat het om bij P3transfer: resultaat. Meer informatie is te vinden op www.p3transfer.nl

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Holland Retail
Yvonne Holland
0314-370470
[email protected]

Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035-5822730
[email protected]