Bilthoven 6 maart 2009 Sinds een halfjaar kunnen patiënten in Nederland hun ervaringen met medicijnen achterlaten en meningen van anderen bekijken op www.mijnmedicijn.nl. Vanaf begin deze week is dit delen van gebruikersinformatie over medicijnen ook in Duitsland mogelijk. Beschikbaarheid in Zwitserland en Oostenrijk zal op korte termijn volgen.

Net als in Nederland is het op de Duitse website - www.meamedika.de - mogelijk dat patiënten meningen geven over hun medicijn(en). Daarnaast zijn de ervaringen van andere gebruikers per medicijn of gegroepeerd per categorie te bekijken. Hierdoor is het mogelijk om medicijnen in dezelfde categorie snel en overzichtelijk te vergelijken.
Www.meamedika.de geeft een beeld van onder andere de algehele tevredenheid, de effectiviteit en de bijwerkingen van een bepaald middel in een groep medicijnen. Zo kunnen patiënten elkaar steunen in het gebruik van medicijnen en in een eventuele zoektocht naar een (alternatief) medicijn.

´Er is niemand die beter weet wat een medicijn met je doet dan de gebruiker zelf´ zegt apotheker Wendela Wessels, bedenkster van de Nederlandse versie www.mijnmedicijn.nl. ´In Nederland is het al erg modern om zoiets medisch als jouw ervaringen met medicijnen te delen met anderen, terwijl wij bekend staan als een open samenleving waarin alles besproken wordt.´ ´Met onze aanwezigheid in Duitsland hopen we bewustwording met betrekking tot gebruik van medicijnen te stimuleren´. In zowel Nederland als Duitsland willen we de stem van de patiënt meer gewicht geven.´

Met www.meamedika.de kan ook de Duitse patiënt zijn mening laten horen en er zo voor zorgen dat er informatie beschikbaar is die er echt toedoet: gebruikersinformatie.

Voor meer informatie of voor interviews:
Mw Wendela Wessels, apotheker
+31 6 52 351 282
[email protected]
[email protected]