Haarlem, 27 oktober 2009 - Kwaliteitszorgbedrijf KIWA heeft het ISO-9001 certificaat aan Medinova uitgereikt. Daarnaast mogen alle drie de Medinova klinieken voor het tweede jaar in rij het kwaliteitskeurmerk van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) dragen. Deze keurmerken staan garant voor een geborgde kwaliteit van medische zorg, een snelle efficiënte en persoonlijke behandeling, waar de gezondheid van de cliënt centraal staat.

Voor de cliënten en de medisch specialisten geven de keurmerken inzicht of aan de vastgestelde eisen is voldaan. Die eisen zijn onder andere in samenspraak met de Inspectie voor de Gezondheidszorg opgesteld. Het onafhankelijke instituut KIWA-Certificatie en Keuringen borgt het certificeringproces. Eenmaal per jaar vindt op basis van de normen van de ZKN en de ISO een hertoetsing plaats. Op deze wijze blijft de kwaliteit van gecertificeerde instellingen ook in de toekomst gegarandeerd.

De eisen waaraan de klinieken moeten voldoen hebben betrekking op de kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel, de veiligheid van de apparatuur, infectiepreventie en de klanttevredenheid. Alle handelingen en processen zijn nauwkeurig beschreven en geprotocolleerd, waardoor de kans op fouten aanzienlijk lager is. Met beide keurmerken laat Medinova aan cliënten, zorgverzekeraars, huisartsen en andere doorverwijzers zien dat zij aan de vastgestelde eisen voldoet.

à¢â‚¬à…“Ik ben geweldig trots op mijn klinieken, vertelt Yolande Mansveld, algemeen directeur Medinova. à¢â‚¬à…“Het is best bijzonder dat alle Medinova klinieken niet alleen aan de eisen van het ZKN voldoen maar ook aan de hoge internationale eisen van ISO 9001.

Over Medinova
Medinova is een netwerk van drie Zelfstandige Behandel Centra (ZBC´s); Kliniek Klein Rosendael (in Rozendaal bij Arnhem), Kliniek Zestienhoven (in Rotterdam) en Kliniek OMC Haarlem. In deze klinieken worden onderzoeken en behandelingen aangeboden op het gebied van de orthopedie, plastische- en cosmetische chirurgie, oogheelkunde en algemene chirurgie. Deze klinieken worden geadviseerd en ondersteund door de Medinova holding, waar de afdelingen Personeel & Organisatie, Finance & Control, Facilitair, Marketing en Kwaliteit zijn ondergebracht.

De klinieken van Medinova zijn gespecialiseerd in dagbehandelingen. Medische ingrepen waarvoor u niet langdurig hoeft te worden opgenomen in een ziekenhuis. Klinieken met respect voor u als cliënt. Vrijwel zonder wachtlijsten. Kijk voor meer informatie op www.medinova.com

Website: http://www.medinova.com