Rozendaal, 9 juni 2009 - Sporten is gezond, maar helaas komt het nogal eens voor dat er een blessure optreedt. Jaarlijks raken er zo'n 1,5 miljoen sporters geblesseerd. De meeste sporters lopen blessures op in het weekend. Fysiotherapie Ter Horst en Medinova Kliniek Klein Rosendael zijn begin vorige maand succesvol een gratis sportspreekuur begonnen om geblesseerde sporters snel en vakkundig te kunnen behandelen.

Door de nauwe samenwerking tussen Fysiotherapie Ter Horst en Medinova Kliniek Klein Rosendael kunnen geblesseerde sporters elke maandagochtend bij de sportfysiotherapeut terecht. De sporter maakt een afspraak met de sportfysiotherapeut van Fysiotherapie Ter Horst in Kliniek Klein Rosendael. De sportfysiotherapeut stelt de aard van de sportblessure vast. Indien nodig kan er, in overleg met de huisarts, in Kliniek Klein Rosendael een rà¶ntgenfoto, een echo of een MRI worden gemaakt van de blessure. Deze kan vervolgens beoordeeld worden door à©à©n van de orthopedisch chirurgen van Kliniek Klein Rosendael.

"Het sportspreekuur is voor iedereen toegankelijk", legt Jojanneke Berendsen, sportfysiotherapeut van Fysiotherapie Ter Horst uit. "Ik richt me op het behandelen van een blessure. Dit doe ik met als einddoel de sporter, van recreant tot topsporter, weer op het gewenste niveau te kunnen laten sporten. Als de blessure uitgebreider onderzocht moet worden zal de orthopedisch chirurg van Kliniek Klein Rosendael de behandeling overnemen. Deze behandeling wordt overigens in de meeste gevallen volledig door de zorgverzekeraar vergoed."

Afhankelijk van de onderzoeksresultaten zal de sportfysiotherapeut en/of de orthopedisch chirurg een behandelplan opstellen om de sporter zo snel en efficiënt mogelijk van de blessure af te helpen. Indien een orthopedische ingreep noodzakelijk is kan deze in Kliniek Klein Rosendael gerealiseerd worden. De sportfysiotherapeut van Fysiotherapie Ter Horst zal in deze gevallen de sporter na de ingreep tijdens het revalidatietraject begeleiden.

Het sportspreekuur vindt plaats elke maandagochtend in Medinova Kliniek Klein Rosendael. Een afspraak kan gemaakt worden door te bellen met Fysiotherapie Ter Horst op telefoonnummer 026-3620636. Meer informatie is te vinden op de websites www.medinova.com en www.fysioterhorst.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular