Rotterdam, 20 mei 2010 Medinova Kliniek Zestienhoven heeft in de maanden mei en juni twee ludieke acties waarbij gratis door Bob van Persie ontworpen voetballen te winnen zijn. De kliniek, die gespecialiseerd is in orthopedie en plastische chirurgie, is al in het bezit van een kunstwerk van de vader van de beroemde voetballer en met het oog op het komende WK deelt de kliniek op twee momenten gratis de zogenaamde Persiebal uit.

Bij binnenkomst in Kliniek Zestienhoven prijkt bij de receptie een ingelijst Ajax-shirt met handtekeningen. Een opvallende verschijning in Rotterdam. Wie doorloopt naar de ontvangstruimte plaatst het shirt in het gehele plaatje. Een aantal gesigneerde shirts van sporters die hier hun behandeling hebben gehad zoals voetballers, een wielrenner, een basketballer en een volleybalster geeft de muur kleur. Het zijn de paradepaardjes van de kliniek, die steeds meer sporters over de vloer krijgt.

In 2009 werd de collectie uitgebreid met een kunstwerk van Bob van Persie, dat door het management van Medinova aan de kliniek werd overhandigd in verband met het 10 jarige bestaan van de kliniek. Binnenkort zal naast dit kunstwerk van Van Persie de exclusieve Persiebal komen te hangen.

Sinds 2000 laat Aguri samen met Art & Marketing rond het EK en WK een exclusieve voetbal ontwerpen door een Nederlandse kunstenaar. Een echt WK collectors item in een gelimiteerde oplage. Na Herman Brood, Clemens Briels, Rob Scholte en Johan Huijzer is het in 2010 de beurt aan Bob om zijn kunsten op de bal te vertonen. Kijk op de website van Bob van Persie voor meer informatie over de bal.

Kliniek Zestienhoven heeft onder andere een prijsvraag uitgeschreven waarmee door het afmaken van een slagzin een Persiebal te winnen valt. De leukste 10 inzendingen worden met een Persiebal beloond. Verder organiseert Kliniek Zestienhoven op woensdag 2 juni op de voetbalclub RCSV Zestienhoven een penalty shoot-out. De keeper van het eerste elftal zal van 16.00 tot 17.00 uur zijn best doen zijn doel te verdedigen. Wie hem door middel van een penalty weet te passeren mag een Persiebal mee naar huis nemen. Er zullen 30 ballen verloot worden en de shoot-out is voor iedereen gratis toegankelijk.

Meer informatie over de ludieke acties is te vinden op de website www.medinova.com.

Over Kliniek Zestienhoven
Kliniek Zestienhoven is een zelfstandig behandelcentrum waar u terecht kunt voor (sportgerelateerde) orthope¬dische ingrepen (waaronder diverse operaties van de knie en schouder). Daarnaast beschikt Kliniek Zestienhoven over een team van plastisch chirurgen dat tot de top van hun vakgebied behoort. Iedereen kan met een verwijsbrief van de huisarts in Kliniek Zestienhoven terecht. Plastische chirurgie wordt in Nederland alleen op medische indicatie vergoed, maar alle orthopedische behandelingen in Kliniek Zestienhoven worden door uw verzekeraar volledig vergoed.