(Persbericht) Snelle toegang, goede communicatie en betere zorg voor de hele Menz, volgens de eisen van de patiënt zelf dat is Menzis TopZorg. Voor 2011 en 2012 zijn nieuwe contracten gesloten voor de behandeling van borstkanker, staar, liesbreuk, spataderen en meniscus. De eisen zijn verder aangescherpt en voor het eerst is de behandeling van slaapapneu toegevoegd. Voor het tweede achtereenvolgende jaar hebben de klinieken van Medinova het Menzis TopZorg-predikaat gekregen voor een aantal behandelingen. Dit houdt in dat patiënten het advies krijgen om voor deze specifieke behandelingen te kiezen voor een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum dat daarvoor het Menzis TopZorg-predikaat heeft, zoals de Medinova klinieken.

Medinova Kliniek Klein Rosendael heeft al het TopZorg-predikaat voor de behandeling van de (lage) rughernia. Daarnaast heeft de kliniek in het Gelderse Rozendaal het TopZorg-predikaat gekregen voor het behandelen van liesbreuken en spataderen.

Voor meniscusbehandelingen worden Menzis patiënten aanbevolen ook te kiezen voor de Medinova kliniek in Rozendaal of voor Medinova Kliniek Zestienhoven in Rotterdam. Wanneer een verzekerde een versleten knie heeft en toe is aan een halve of hele knieprothese krijgt deze het advies te kiezen voor TopZorg Kliniek Zestienhoven.

Verzekerden met staar kunnen volgens Menzis het beste terecht in Medinova Kliniek OMC Haarlem dat voor de staarbehandeling het TopZorg-predikaat heeft behouden.

Voordelen van het TopZorg-predikaat
Maar wat zijn nou de voordelen van een TopZorg-predikaat voor de cliënt? Het betekent dat de zorg in een TopZorg ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum zeer goed is geregeld. Voor Menzis TopZorg zijn zeer strenge richtlijnen afgesproken over de kwaliteit van de behandeling. Kwaliteit, snelheid en goede informatie staan bij de gemaakte afspraken centraal. De geselecteerde ziekenhuizen en zelfstandige behandel centra voldoen aan strenge eisen. De cliënt mag daarom rekenen op de beste en snelste behandeling die er volgens de afspraken mogelijk is. Overigens is TopZorg voor iedereen beschikbaar, ook als je niet bij Menzis bent verzekerd.

Over Medinova
Medinova is een netwerk van drie Zelfstandige Behandel Centra; Kliniek Klein Rosendael (in Rozendaal bij Arnhem), Kliniek Zestienhoven (in Rotterdam) en Kliniek OMC Haarlem. In deze klinieken worden onderzoeken en behandelingen aangeboden op het gebied van de orthopedie, plastische- en cosmetische chirurgie, oogheelkunde en algemene chirurgie. Deze klinieken worden geadviseerd en ondersteund door de Medinova holding, waar de afdelingen Personeel & Organisatie, Finance & Control, Facilitair, Marketing en Kwaliteit zijn ondergebracht.

De Medinova klinieken zijn in het bezit van het Menzis TopZorg-predikaat voor de volgende behandelingen:
à¢â‚¬¢ Kliniek OMC Haarlem - staar
à¢â‚¬¢ Kliniek Klein Rosendael - lage rug hernia, meniscus, liesbreuk, spataderen
à¢â‚¬¢ Kliniek Zestienhoven meniscus, knieprothese

Medinova heeft met alle zorgverzekeraars contracten waardoor alle behandelingen (uitgezonderd cosmetische ingrepen) bij onze klinieken volledig worden vergoed uit de basisverzekering door uw zorgverzekeraar.

De klinieken van Medinova zijn gespecialiseerd in dagbehandelingen. Medische ingrepen waarvoor de cliënt niet langdurig hoeft opgenomen te worden. Klinieken met respect voor de cliënt, vrijwel zonder wachtlijsten. Kijk voor meer informatie op www.medinova.com