Haarlem, 11 november - Medinova Kliniek Klein Rosendael en Medinova Kliniek Zestienhoven mogen zich Topzorgaanbieder van Menzis noemen voor respectievelijk de behandeling van de (lage) rughernia en de knieprothese. Dit houdt in dat cliënten die verzekerd zijn bij Menzis het advies krijgen om bij de behandelingen van een lage rughernia of een knieprothese te kiezen voor een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum dat daarvoor het Menzis TopZorg-predikaat heeft, zoals de Medinova klinieken.

Medinova Kliniek Klein Rosendael heeft het TopZorg-predikaat gekregen voor de behandeling van de (lage) rughernia. Deze behandeling wordt in de kliniek minimaal invasief uitgevoerd door middel van een kijkoperatie waardoor er in de omliggende weefsels nauwelijks schade ontstaat, hierdoor bent u snel weer op de been en kan u de volgende dag naar huis. Door het grote aantal operaties dat er wordt gedaan bestaat er in bij de orthopeden in Kliniek Klein Rosendael bijzondere expertise op dit gebied. De samenwerking met de Rugpoli Twente is hierbij een goede aanvulling. Cliënten kunnen hier binnen 5 dagen terecht voor hun MRI en worden gezien door een neuroloog. Wanneer er geen indicatie is om te opereren kan de Rugpoli verdere ondersteuning bieden in de vorm van therapie of pijnbestrijding.

Medinova Kliniek Zestienhoven heeft het TopZorg-predikaat gekregen voor de behandeling van slijtage aan de knie. Afhankelijk van de klachten zijn hiervoor verschillende behandelmogelijkheden. Omdat de orthopeden bij Medinova gespecialiseerd zijn in minimaal invasieve technieken kan ook het plaatsen van een knieprothese op deze wijze worden uitgevoerd. De voordelen zijn minder bloedverlies, minder weefselschade, minder pijn, een sneller herstel en een veel kleinere wond. De opname duur is 4 dagen en u wordt intensief begeleid door onze fysiotherapeut.

Voordelen voor u!
Maar wat zijn nou de voordelen van een TopZorg-predikaat voor u als cliënt? Het betekent dat uw zorg in een TopZorg ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum zeer goed is geregeld. Voor Menzis TopZorg zijn zeer strenge richtlijnen afgesproken over de kwaliteit van de behandeling. Kwaliteit, snelheid en goede informatie staan bij de gemaakte afspraken centraal. De geselecteerde ziekenhuizen en zelfstandige behandel centra voldoen aan strenge eisen. U mag daarom rekenen op de beste en snelste behandeling die er volgens de afspraken mogelijk is. Een behandeling waarbij u op ieder moment weet waar u aan toe bent.

U kunt bij de Medinova klinieken voor de volgende TopZorg behandelingen terecht:
Kliniek OMC Haarlem - staar
Kliniek Klein Rosendael - lage rug hernia
Kliniek Zestienhoven - knieprothese

Ook voor behandelingen van o.a. meniscus, voorste kruisband- ,schouderoperaties, liesbreuk, spataderen voldoet de kwaliteit bij de Medinova klinieken aan hoge eisen.
Bij patiënt tevredenheids onderzoek scoren de klinieken gemiddeld een 8,5.

Medinova heeft met alle zorgverzekeraars contracten, de behandelingen bij onze klinieken worden volledig vergoed uit de basisverzekering door uw zorgverzekeraar (uitgezonderd cosmetische ingrepen).

Over Medinova
Medinova is een netwerk van drie Zelfstandige Behandel Centra (ZBC‘˜s); Kliniek Klein Rosendael (in Rozendaal bij Arnhem), Kliniek Zestienhoven (in Rotterdam) en Kliniek OMC Haarlem. In deze klinieken worden onderzoeken en behandelingen aangeboden op het gebied van de orthopedie, plastische- en cosmetische chirurgie, oogheelkunde en algemene chirurgie. Deze klinieken worden geadviseerd en ondersteund door de Medinova holding, waar de afdelingen Personeel & Organisatie, Finance & Control, Facilitair, Marketing en Kwaliteit zijn ondergebracht.

De klinieken van Medinova zijn gespecialiseerd in dagbehandelingen. Medische ingrepen waarvoor u niet langdurig hoeft te worden opgenomen in een ziekenhuis. Klinieken met respect voor u als cliënt. Vrijwel zonder wachtlijsten. Kijk voor meer informatie op www.medinova.com

Website: http://www.medinova.com