(Persbericht) Son, 14 april 2011: De komende 30 jaar zal het aantal 65-plussers in Nederland bijna verdubbelen, van 2,4 miljoen in 2010 tot 4,6 miljoen in 2040. Met deze vergrijzing stijgt de vraag naar hoogstaande ICT-middelen ter ondersteuning van de professionele gezondheidszorg.

Arbor biedt de gezondheidszorg medische IT systemen, waaronder medische Tablet PC‘˜s. B-Port Care is in de Benelux reseller van Arbor producten. Recentelijk hebben Arbor en B-Port de à¢â‚¬Å“M1040à¢â‚¬ geïntroduceerd: Een draagbare medische Tablet PC welke grotendeels gericht is op de interne en externe mobiele zorg en (-applicaties).

Met een ergonomisch design is de M1040 makkelijk mee te nemen en overal in te zetten. Behalve standaard functies en interfaces is de M1040 ook geïntegreerd met een groot aantal devices zoals een 2D barcode scanner, een smart card lezer, RFID-lezer en 2 CMOS camera‘˜s etc.. De M1040 beschikt tevens over een Intel Atom N450 1,6 GHz processor chipset ICH8M en DDR2-667 SO-DIMM systeemgeheugen tot 2GB. De voeding bevat een interne en een hot-swappable Li-batterij. Het 10,4" touch panel ondersteunt ´resistive‘˜ touch en elektromagnetische ´digitizer‘˜.

Eveneens worden diverse connectivity mogelijkheden geboden, waaronder Bluetooth, Ethernet, Wi-Fi en HSUPA 3.75G. Het medische personeel heeft middels de M1040 overal en altijd toegang tot o.a. patiëntendossiers en overige medische gegevens waardoor het zorgproces efficiënter uitgevoerd kan worden.

De M1040 kan worden ingezet binnen de medische sector en de gezondheidszorg. De Tablet voldoet aan de IP54-norm en aan diverse medische certificeringen, waaronder EN60601-1, EN60601-1-2 en UL60601-1. Dit maakt de tablet uitermate geschikt voor inzet binnen een zorginstelling waar veiligheid en stabiliteit essentieel zijn. De M1040 kan bovendien worden uitgevoerd met een speciaal ontworpen docking station, zodat de tablet ook voor andere toepassingen ingezet kan worden, zoals een mobiele medicijnwagen.

De M1040 kan het medische personeel ondersteunen bij het elimineren van menselijke fouten, het verminderen van de werkdruk en het verbeteren van de efficiency bij de verwezenlijking van het uiteindelijke doel in de gezondheidszorg: Een hoge kwaliteit dienstverlening aan de patiënt.

________________________________________

B-Port Care
De medewerkers van B-Port leveren al jarenlang oplossingen en diensten aan de zorg, op het gebied van ondermeer Medische ICT systemen en clientless- en secure remote access oplossingen. De opgedane kennis en professionaliteit in de branche is gebundeld in B-Port Care. Als specialist in ICT gerelateerde zorgoplossingen speelt B-Port Care in op de huidige behoeften en ontwikkelingen in de zorg.

B-Port biedt u toegang tot zekerheid in oplossing en service! Meer informatie is te vinden op www.b-port.nl/care.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular