Op 7 oktober 2007 om 13:00 uur gaat de 2e editie van het gratis poëziefestival Dichter bij Foltz van start bij Tuingoed Foltz te Meeden. Er staan meer dan 50 dichters op het programma.

Onder hen zijn de huidige stadsdichter van Groningen Rense Sinkgraven, zijn voorgangers Ronald Ohlsen en Bart FM Droog. Ook de stadsdichters van Leeuwarden en Assen, Derwent Christmas en Erik Harteveld, geven acte de présence. De winnaar van de literaire Pries van Stichting ’t Grunneger Bouk 2006, Jan Glas, zal eveneens zijn gedichten ten gehore brengen. Naast vele bekende namen is ook aanstormend talent vertegenwoordigd en komen er dichters uit de Duitse stad Leer. De dichters dragen voor in het Nederlands, maar ook in het Gronings, het Drents, het Fries en het Ostfries. Diverse muzikanten zorgen voor de muzikale omlijsting.
De complete lijst met deelnemers is te vinden op de website www.dichterbijfoltz.nl
Dit alles speelt zich af op de mooiste plekken in de tuinen van Tuingoed Foltz te Meeden. Bij regen zal het festival plaatsvinden in de binnenruimte van de boerderij, de deel, de schuur en de kassen.
De toegang is gratis. Bezoekers die met openbaar vervoer komen kunnen vanaf station Scheemda gebruik maken van een gratis pendelbus. Voor bezoekers die met de auto komen is er voldoende gratis parkeergelegenheid voorhanden.
De organisatie is in handen van Rense Sinkgraven, Kasper Peters, Trudy Dijkshoorn en Corrie Boin. Met Dichter bij Foltz wil de organisatie de mensen een combinatie van poëzie en natuur, cultuur en muziek aanbieden. Bij Tuingoed Foltz vonden ze hiervoor de ideale locatie.
Tuingoed Foltz is een specialiteitenkwekerij, gevestigd in een honderd jaar oude Groningse boerderij met daarbij 3,5 hectare grond. Een oude boomgaard die een nieuw leven is ingeblazen. Moerbedden die baden in het zonlicht. Een oude houtwal en een jonge, 300 meter lange lindenlaan. In de verte een heuveltje, een natuurlijke poel. Een balkende ezel en opvliegende duiven. Dit alles vormt het decor voor een wandeling langs dichters.