Breukelen, 21 april 2008 – Bezoekers van Routenet, de online routeplanner van Locatienet, kunnen nu naast het plannen van hun route ook de brandstofkosten voor deze route berekenen. Deze nieuwe functionaliteit is tot stand gekomen dankzij een samenwerking met Zomoto, de website voor online waardebepaling en verkoop van auto’s. De brandstofkosten zijn afhankelijk van het brandstoftype en het type auto, dat wordt bepaald aan de hand van het kenteken. Daarnaast kan de gebruiker berekenen hoeveel kilometer zijn auto per liter brandstof rijdt en dus hoe zuinig de auto is.

Zodra bezoekers van Routenet hun route online hebben gepland, verschijnen de routedetails in beeld. Voorheen waren dit de vertreklocatie, de bestemming, het aantal kilometers en de reisduur. Nu krijgen bezoekers automatisch de optie om de brandstofkosten voor de geplande route te berekenen. Zij vullen eenmalig het kenteken van hun auto in, waaruit het type auto blijkt. Bij later geplande routes worden automatisch de brandstofkosten weergegeven voor het specifieke type auto, doordat Routenet de kentekengegevens bewaart.  

 

Daarnaast kunnen bezoekers van Routenet gemakkelijk de waarde van hun auto laten bepalen aan de hand van de Zomotex® op de site van Zomoto. Deze schatting is gebaseerd op de leeftijd, de kilometerstand en het onderhoud van de auto en geeft tegelijkertijd een schatting van de totale kosten voor de auto per maand.

 

Sebastiaan Raaphorst, algemeen directeur bij Locatienet: “Deze samenwerking biedt onze bezoekers een onderscheidende service. We bieden nu namelijk nog meer informatie over de geplande route. De service kan bijvoorbeeld carpoolers helpen bij het bepalen welke kosten er onderling verdeeld dienen te worden, aangezien de brandstofkosten per route inzichtelijk zijn geworden. Ook andere gebruikers van Routenet krijgen een beter overzicht van de brandstofkosten van hun dagelijkse routes. Zij hebben meer inzicht in de kosten van autobezit en welk deel van deze kosten aan de brandstof te wijten is.”

 

Marque Joosten, CEO bij Zomoto: “Routenet en Zomoto hebben dezelfde doelgroep, namelijk de autobezitter. Routenet kent een groot aantal bezoekers en deze hebben nu de optie om door te klikken naar onze nieuwe website. Hier kunnen zij nog meer informatie vinden over hun auto, bijvoorbeeld de totale autokosten per maand en meer informatie over deze kosten. Deze samenwerking leidt voor ons dus tot meer traffic naar onze website.”

 

---------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie: Bijgevoegd vindt u een screenshot van de berekening van de brandstofkosten op Routenet.nl. Voor andere of meer afbeeldingen kunt u contact opnemen met Charlene Cloo, tel. 035-543 54 94 of [email protected].

 

Over Zomoto

Zomoto helpt consumenten met alles op autogebied. De bezoekers kunnen gratis en direct de waarde van hun huidige auto bepalen. Zomoto zoekt in alle belangrijke auto websites van Nederland naar het beschikbare occasion aanbod. Naast uitgebreide algemene informatie vindt men ook per model en uitvoering de maandlasten. Door de occasions op een unieke manier te vergelijken vindt de consument binnen het grote aanbod altijd de beste deal. www.zomoto.nl.

 

Over Locatienet

Internetuitgever Locatienet BV is het bedrijf achter de bekende internetsite www.routenet.nl en het internationale merk Routenet. Locatienet is gestart in 1996 en gevestigd te Breukelen. Sinds maart 2000 vormt Locatienet een zelfstandige BV met PTV AG en het management als huidige aandeelhouders. Met een maandelijks bereik van ongeveer 30% en 3,5 miljoen unieke gebruikers in Nederland was Routenet.nl in 2006 de 16e website van Nederland (Bron: Multiscope).

Locatienet is in de Benelux de standaard als gaat om het inzetten van kaarten en routeplanning voor de zakelijke websites. Haar webtechnologieën, of webservices, worden gebruikt door duizenden Nederlandse en Vlaamse bedrijven die hun bezoekers willen bedienen met betrouwbare kaart en/of route informatie. www.locatienet.com 

 

Routenet® en Locatienet® zijn geregistreerde handelsmerken van Locatienet BV in de Benelux.

 

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Voice-pr

Charlene Cloo

T: +31 35 543 54 94

E: [email protected]