Senior Adviseurs is op 1 september gestart met een website waar freelance adviseurs van 50 jaar en ouder hun diensten kunnen aanbieden. Het bedrijf wil daarmee de kansen op de arbeidsmarkt voor vijftigplussers vergroten en hun waarde voor het bedrijfsleven benadrukken.

Uit onderzoek blijkt dat het aantal gevallen van leeftijdsdiscriminatie sterk is gestegen in het afgelopen jaar. Volgens Michael Campion, professor Management aan de Purdue University (Indiana, USA) komt dat omdat managers zich teveel laten leiden door negatieve vooroordelen over ouderen en te weinig kijken naar de kennis en ervaring die relevant zijn voor een vrijkomende functie.

Senior Adviseurs wil met haar initiatief laten zien welke schat aan kennis en ervaring beschikbaar is voor het bedrijfsleven. Freelance adviseurs van vijftig jaar en ouder kunnen een profiel plaatsen op senioradviseurs.nl. Bedrijven hebben de mogelijkheid de adviseurs rechtstreeks te benaderen en hen in te huren tegen een aantrekkelijk tarief. Het bedrijfsleven kan dit voordeel in het huidige economische tij goed gebruiken. Ook de 50+er heeft er baat bij omdat een vast dienstverband niet altijd wenselijk of mogelijk is. Duidelijk een win-winsituatie voor beide partijen!

Website: http://www.senioradviseurs.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular