(Persbericht) Almere, 22 november 2010 Tegen het imago in blijkt het officesegment uit meer mannelijke medewerkers dan vrouwelijke medewerkers te bestaan. In heel Nederland is het gemiddelde aandeel mannelijke officemedewerkers 54,7 procent. Het opleidingsniveau van veruit de meeste (56,3 procent) officemedewerkers is MBO niveau en de grootste groep officemedewerkers bevindt zich in de leeftijdscategorie 30-40 jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Unique dat de vraag en het aanbod van het officesegment tot in detail in kaart heeft gebracht.

à¢â‚¬Å“Een nieuw stereotype officemedewerker is met dit onderzoek geboren. Natuurlijk is dit een momentopname, maar daarom niet minder waar. Als grootste specialist in het officesegment beschikken we over een schat aan informatie en kunnen we de markt tot in detail overzien. We hebben dit onderzoek uitgevoerd met behulp van ruim 2.000 ondernemers met gemiddeld 29,5 fulltime officemedewerkers in dienst en hebben zo de samenstelling van vraag en aanbod uiteen kunnen zettenà¢â‚¬, aldus Jeannine Peek, algemeen directeur Unique.

Ook op regionaal niveau heeft Unique inzicht in het officesegment. Zo blijkt bijvoorbeeld in Limburg het aandeel mannelijke officemedewerkers zelfs 57,7 procent en in Zuid-Holland 57,3 procent. In Friesland en in Noord-Holland daarentegen werken bijna evenveel mannen als vrouwen in officefuncties, namelijk respectievelijk 51,4 procent en 51,1 procent.

Unique is, sinds de fusie met Content, de grootste specialist in het officesegment. Vanaf 1 november zijn beide uitzendorganisaties officieel gefuseerd. Individueel waren de bedrijven al actief in het officesegment, maar bedienden zij andere markten. Zo richtte Unique zich voornamelijk op het MKB-segment en Content vooral de grootzakelijke markt.

---------
Over Unique
Unique is, door de fusie met Content, de grootste specialist voor officemedewerkers: administratieve, commerciële, financiële, secretariële en callcenterbanen. Deze marktleiderspositie is geen op zichzelf staand doel. Unique wil vooral mensen in beweging brengen en hen zo helpen hun ambities te realiseren. Unique heeft een landelijk netwerk van 100 vestigingen en verschillende labels met gespecialiseerde diensten, namelijk Finance, Multilingual, Callstaff, Executive en Receptel. Unique is onderdeel van USG People N.V. Kijk ook op www.unique.nl
Unique beweegt je.

Mocht u belangstelling hebben voor meer informatie, dan is deze voor u beschikbaar. Op verzoek verzien wij u ook van details per branche, functie en regio. Neem hiervoor dan contact op met:

Marcommit PR
Pauline van Die
tel. 035 - 582 27 30 of 06 - 461 82 796
E-mail: [email protected]