(Persbericht) PERSBERICHT

Meer wratten in de zomer door blote voeten
Dag Wrat! voorkomt virusverspreiding op scholen na zomervakantie

Gorinchem 12 augustus 2010: In de zomer hebben mensen en vooral kinderen een verhoogd risico op wratten door veelvuldig te lopen op blote voeten in zwembaden, bij sportvelden en op het strand. Alhoewel wratten goedaardig zijn, kan het pijnlijk zijn om hier vanaf te komen. Het plantaardige middel Dag Wrat! zorgt voor een pijnloze wrattenbestrijding.

Wratten zijn zeer besmettelijk, een simpel lichaamscontact is al voldoende om het virus over te dragen. Een kleine schaafwond kan nog sneller voor overdracht zorgen. Het dragen van schoenen en slippers vermindert de kans op besmetting. Bij het zwembad, onder de douche, in de sporthal en zelfs op het strand lopen vooral kinderen een verhoogd risico. Afhankelijk van de leeftijd en leefomgeving heeft 10-25% van de bevolking te maken met wratten. Ouderen hebben minder last van wratten omdat zij een immuunsysteem hebben opgebouwd.
Zodra kinderen na de zomervakantie weer naar school gaan, is er veel kans op overdracht tijdens de gym- en zwemlessen. Door een behandeling met Dag Wrat! kan deze verspreiding voorkomen worden.

Wratten
Wratten zijn harde cellen op de huid en ontstaan door het zogenoemde humane papilloma virus (HPV). Er zijn ongeveer 70 verschillende soorten wratten; de voetwrat is de meest voorkomende (60-80%). Het is belangrijk dat uitbereiding wordt tegengaan. Er zijn verschillende manieren, 1 daarvan is een pijnlijke behandeling bij de huisarts met stikstof.

Dag Wrat!
Dag Wrat! is een crà¨me tegen allerlei soorten wratten (ook waterwratjes). Dag Wrat! vormt een beschermend filmlaagje over de wrat waardoor het herstel wordt bevorderd en de kans op uitbreiding van het virus wordt beperkt. Dag Wrat! is samengesteld uit diverse natuurlijke ingrediënten en biedt op deze manier een pijnloze en effectieve oplossing tegen wratten. Dag Wrat! is uitstekend te gebruiken bij kinderen vanaf 3 jaar.
Naast het beschermende filmlaagje bevat Dag Wrat! de volgende actieve bestanddelen zijn: amandelolie, citroenolie, Tea tree olie, kaneelolie, thuja olie, geraniumolie, rode peperolie en lavendelolie. De crà¨me is huidverzachtend.

OTC PHARMA International B.V.
OTC PHARMA International B.V. heeft zich de afgelopen jaren zeer sterk ontwikkeld door het vermarkten van een breed scala aan cosmetica, zelfzorgproducten, geneesmiddelen, voedingssupplementen en natuurlijke (genees)middelen. De organisatie zal komende jaren meer bekendheid geven aan de onderscheidende producten en de intensieve relatie met vooraanstaande wetenschappers.
OTC PHARMA, opgericht in 1990, heeft vestigingen en partners in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Cyprus, Italië, Griekenland, Finland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zuid-Afrika en Zuid-Korea.

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:

HarverPro Interactieve Communicatie & PR
Robert Verhoeven
[email protected]
Tel: 0348-560731