ZEIST - Op 20 April heeft The Moonwolf Entertainment Group een investering gedaan van $40 miljoen in de lange speelfilm Lost Serenity van MarieAnna Dvorak.

Op 20 April 2008 heeft The Moonwolf Entertainment Group een investering gedaan van $40 miljoen in de lange speelfilm Lost Serenity. Mischa Oehen, de 24-jarige Nederlandse eigenaar van de op de entertainment-sector gerichte investeringsmaatschappij zette zijn handtekening onder het contract. Het is niet de eerste miljoenen-investering van het jonge bedrijf dat op 7 Juli 2007 werd opgezet, maar wel de grootste investering tot nu toe.

Lost Serenity wordt de nieuwe speelfilm van de Tjechische regisseur MarieAnna Dvorak, geproduceert door onder andere Film Group 111, MEG en Etic Films, een van de producenten van Hannibal Rising, The Omen 666, Brothers Grimm en A Knight’s Tale. De casting zal in handen zijn van Kate Dowd, de casting director van Tristan & Isolde, Pirates Of The Carribean en Finding Neverland, wie de hoodrollen opzich gaan nemen is nog niet bekend.

Het verhaal van Lost Serenity is gebaseerd op de tragische mid-europese legende over een meisje die haar onstervelijkheid moet opgeven om bij haar geliefde te mogen zijn en haar vader die als bovennatuurlijk wezen haar verliefdheid niet kan begrijpen. De cast en crew zullen enkele van de mooiste plekken in europa afreizen voor de opnames van Lost Serenity.

Het grootste deel van de opnames zal gefilmt worden in MarieAnna’s thuisland, Tjechië waar ze bijgestaan zal worden door dezelfde studio waar ook The  Chronicles Of Narnia zijn opgenomen.

The Moonwolf Entertainment Group

The Moonwolf Entertainment Group zag op 7 Juli 2007 het daglicht. Het was een jonge agressieve investeringsmaatschappij die zich specifiek richte op de entertainment sector. De strategie van het bedrijf berust op de basis gedachte dat met de juiste kennis, de entertainment wereld een zeer solide sector kan zijn om in te beleggen en goede rendementen in te halen.

Door het netwerk van Mischa Oehlen in de film industrie, had The Moonwolf Entertainment Group al direct toegang tot projecten waar investeerders normaal nooit een voet tussen de deur zouden krijgen. Het is één van de doelstellingen van The Moonwolf Entertainment Group op deze investeringen voor alle beleggers toegankelijk te krijgen en beleggers kennis te laten maken met de beter filminvesteringen.

The Moonwolf Entertainment Group haalt haar winst niet uit het geld van haar klanten maar investeert met haar klanten mee, en ondersteunt filmproducenten met haar netwerk en kennis om zo een maximaal rendement op een project te behalen. The Moonwolf Entertainment Group werkt onder andere nauw samen met The Eagle Entertainment Group en met het Nederlandse Mind Hunter Netwerk.

Bio Mischa Oehlen 

Mischa Oehlen is opgegroeid in de groene omgeving van Bilthoven als zoon van de beeldhouwer Jos Oehlen. Op de faculteit bouwkunde van de Technische Universiteit in Delft bleek de architectuur te weinig uitdaging te bieden aan een wiskundig brein met een sterke creatieve drive.  

Mischa Oehlen bouwde een netwerk op in de screenwriterswereld als scriptcoach omdaarna door dit netwerk richting de productie en regie kant gepusht te worden. Mischa zette z’n eerste productie bedrijfje op, dat later tot sales agency en distributie bedrijfjes omgedoopt werd. Iedereen in z’n netwerk zat eigenlijk met dezelfde vraag: “hoe krijg ik mijn film gefinancierd?” The Moonwolf Entertainment Group werd zijn antwoord. 

Vandaag de dag runt Mischa Oehlen 10 verschillende bedrijven, met als laatste aanwinst: Moonwolf Records. Z’n eerste bedrijf, Mischa Oehlen Films, heeft de afgelopen maand de dsitributie rechten van vijf nieuwe films aangekocht, die binnenkort in productie gaan, waaronder House Of Good And Evil, de debut film van Ron Howards’ broer Clint Howard, Mexican Sunset, de spannende thriller die nu al de volle aandacht heeft van de pers in de Dominicaanse Republiek vanwege de opnames, de actie-comedy How To Make A Movie, met Billy Boyd en de $11,5 miljoen kostende familie-film Proving Ground: From The Adventures Of Captain Redlocks. 

Bio MarieAnna Dvorak 

MarieAnna Dvorak is opgegroeid in Film Studio Ateliery Zlin – de werkplek van Karel Zeman en Jiri Trnka, ookwel de “Walt Disney van het Oosten” genoemd.  Aan de zijde van karel Zeman, leerde MarieAnna het vak op jonge leeftijd. Haar debut film, Journet to Prehistory, was een combinatie van speelfilm, animatie en special-effect en dat toendertijd dezelfde impact had als Jurrasic Park.

MarieAnna’s carière begon als vijf-jarige op het podium. Op haar 16de was de gastvrouw van verschillende film festivals in Zlin. In de zeventiger jaren ging ze naar Amerika, waar ze de titel Miss International Atlanta kreeg en vele deuren zich voor haar opende. In totaal heeft ze in 38 toneelstukken en musicals meegespeelt en enkele films waaronder The Last Stop, Spring & Fall en Silver City. 

In 1999 regiseerde MarieAnna haar eerste film in Hollywood, Bohemian Moon, die een vertoning kreeg op het Cannes Film Festival en in de Egyptian Theatre van de Disney Studio. Ze is daarna 7 jaar in de leer geweest bij Emmy-Awards-jurylid Domenic DiMascio.

Beeldmateriaal: http://moonwolfentertainment.com/press/photos-04-20-08.zip