(Persbericht) Roos Boum schrijft spannend en verontrustend boek over de toekomst van de honingbij

Mellifera is een bij. Een honingbij. Eà©n van de vele in de kolonie waar alle bijen binnen zes weken dienen te sterven. Maar Mellifera is anders. Zij is niet van plan zo snel dood te gaan. Ze weigert op te gaan in de robotachtige massa van het bijenvolk en ontsnapt uit haar zwaarbewaakte stad. Een lugubere stad waar de macabere restanten van ingekapselde doden op straat liggen, waar de mannen in september worden afgeslacht en baby‘˜s genadeloos worden onthoofd. Met haar geliefde Nasanov sticht ze een eigen stad, Conscientia, maar de nachtmerries blijven. Ze beseft dat het haar taak is, haar soort voor uitsterven te behoeden en gaat op zoek naar de raadselachtige stad uit haar dromen.

De mythe van Mellifera is een spannende, verrassende eco-roman. Roos Boum kijkt vanuit de bedreigde honingbij naar de mens en de veranderingen in het milieu. De bij, die over de hele wereld aan het verdwijnen is, door klimaatverandering, pesticiden en verlies van biodiverisiteit. Maar wie zorgt er voor bestuiving als er geen bijen meer zijn? Groenten en fruit zullen onbetaalbare luxegoederen worden.
In dit bijzondere verhaal over de meedogenloze insectenwereld draagt Boum als terloops mogelijke oplossingen aan. Dit maakt het tot meer dan een spannend verhaal over trouw, verraad, oorlog en liefde. Het laat onmogelijke keuzes zien en zet de lezer aan het denken over de prijs die hijzelf en de honingbij betalen voor onze manier van leven.

à¢â‚¬Å“Roos Boum laat de lezer op meeslepende wijze kennis maken met een wonderlijke insectenwereld, waardoor mijn blik op honing voor altijd veranderd is. Een eye-opener, die prettig leest en spannend en ontroerend tegelijk is.à¢â‚¬ (Judith Visser, bestsellerauteur, over De mythe van Mellifera).

Boum debuteerde in 2007 met de eveneens controversiële roman Valse salie, Kroniek van een verscheurde jeugd. Meer dan 12.000 exemplaren werden verkocht.
De pers over Valse salie:
à¢â‚¬Å“Met genadeloze precisie beschrevenà¢â‚¬ (Elsevier)
à¢â‚¬Å“Indringend debuutà¢â‚¬ (Margriet)
à¢â‚¬Å“Bizar en gruwelijkà¢â‚¬ (Vriendin)
De Mythe van Mellifera
telt 415 pagina's en kost € 19,95 ISBN 978-90-8660-172-1