26-06-09 AMERSFOORT. Kunera heeft een nieuwe website gelanceerd die toegang biedt naar een historische collectie met meer dan 15.000 insignes en ampullen van religieuze en profane achtergrond. Via een Google Maps interface kunnen bezoekers een schat aan informatie vinden over de vindplaatsen en bedevaartsoorden uit de laatmiddeleeuwse tijd. Maxdoro Internetbureau is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze bijzondere website.

15.000 insignes en ampullen uit de Romeinse tijd
Kunera is een een groot onderzoeksproject van de Radboud Universiteit Nijmegen gericht op het verzamelen en publiceren van 15.000 insignes en ampullen. Wetenschappers van deze universiteit houden zich bezig met het in kaart brengen van de laatmiddeleeuwse cultuur en de reispatronen van de pelgrims in die tijd. Doel is het vergroten en documenteren van de kennis over deze periode in de Romeinse geschiedenis.

Google Maps mashup
Maxdoro heeft online geo technologie ingezet om de Kunera collectie toegankelijk te maken voor archeologen, historici en het grote publiek. Hiervoor heeft Maxdoro een Google Maps interface gekoppeld aan een database bron met het historisch waardevolle materiaal. Belangrijk onderdeel van het project was het vastleggen en archiveren van alle insignes en ampullen. Hiermee is de collectie niet alleen toegankelijk geworden maar ook veilig gesteld voor de toekomst.

Het team
Het Kunera project is uitgevoerd door verschillende .NET developers, webdesigners, informatie architecten en interactie ontwerpers. De gezamenlijke inzet van verschillende disciplines zorgt ervoor dat gebruikersvriendelijkheid en toegangelijkheid van de collectie optimaal verzorgd is, binnen een geavanceerde en robuuste .NET omgeving.

Geo-maps.nl
De publicatie van de Kunera website valt samen het lanceren van het Geo-maps label. Geo-maps.nl is een platform waarop recente ontwikkelingen op het gebied van geografische toepassingen voor internet en mobiel worden gepubliceerd. Geo-maps.nl heeft de ambitie een trendsettend kennisnetwerk te zijn als het gaat om state-of-the-art crossmedia geo technologie, mashups en location-based services.

Bekijk de Kunera collectie op http://www.kunera.nl of lees alles over geo technologie op http://www.geo-maps.nl.

Maxdoro internetbureau: http://www.maxdoro.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular