Het Passiespel verhaalt de emotionele gebeurtenissen uit de laatste dagen van het leven van Jezus: van de opwekking uit de dood van Lazarus, van de glorieuze intocht van Jezus in Jeruzalem, het laatste Avondmaal met de twaalf apostelen, het verraad van Judas, de door de hogepriesters geëiste veroordeling van Jezus, zijn pijnlijke kruisgang en uiteindelijk zijn dood aan het kruis op de Calvarieberg. Het zijn die gebeurtenissen, die de christenen gedenken tussen Palmzondag en Pasen.

In 2010 worden in Tegelen voor de 19de keer sinds 1931 de Passiespelen gehouden in De Doolhof. Dit grootse, vijfjaarlijkse culturele evenement, is inmiddels uitgegroeid tot een theatergebeurtenis van internationale allure en duurt van 16 mei tot en met 12 september 2010. In totaal worden er 23 uitvoeringen gegeven waarvan 18 op de zondagmiddag, 1 op maandagmiddag (Pinksteren) en 4 op de zaterdagavond. Regie is in handen van Cees Rullens,tekst van Wiel Kusters, muziek van Nard Reijnders, decor van Cor van Leipsig en kostuums van Brigitte Altena. Op zondag 16 mei 2010, om 14.30 uur, vindt de premià¨re plaats van de 19e Passiespelen. De uitvoering duurt ongeveer drie uur, inclusief een pauze van 30 minuten. Kijk voor meer informatie op www.passiespelen.nl of bel +31 77 3263100

Momenteel is in samenwerking met de organisatie van Passiespelen Tegelen een individueel vervoerarrangement in ontwikkeling voor bezoekers uit Noord, Midden- en waarschijnlijk ook Zuid-Limburg. Een vervoerarrangement maakt het mogelijk uw vervoerbewijs inclusief entreekaart te reserveren via internet. Meer informatie hierover volgt in de loop van najaar 2009.

Locatie
Openluchttheater De Doolhof in Tegelen is een van de indrukwekkendste openluchttheaters van Nederland en wijde omgeving. De Doolhof beschikt over een overdekte tribune en bevindt zich direct achter het station.

Website: http://www.veolialimburg.nl/met-veolia-naar-de-19de-editie-van-de-passiespelen-in-tegelen.html

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular