Strategische samenwerking Seek You Too en Alfa & Ariss
Metadata- en toegangscontrole software specialisten tekenen intentieverklaring

Veenendaal, 28 april 2010 Software ontwikkelaars Seek You Too en Alfa & Ariss hebben vandaag een overeenkomst getekend voor de integratie van hun systemen.
Het koppelen van deze twee systemen, metadatamanagement en identiteitsmanagement, betekent een grote vooruitgang. Vanaf nu is het mogelijk om op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier op de persoon toegesneden metadata te ontsluiten en te gebruiken voor zoekopdrachten.

Bibliotheken, erfgoedinstellingen en scholen beschikken nu over een one-stop search dienst die aansluit op bestaande authenticatiesystemen. Large scale full-text search, faceted search, linked data en autocomplete gaan volledig samen met authenticatiesystemen zoals OpenID, DigID, Kennisnet Entree en de SURFfederatie.

De Product Managers van Kennisnet, Pieter Bruring (Entree) en Theo Zijlmans (Edurep), geven aan erg enthousiast en benieuwd te zijn naar deze samenwerking en zien grote mogelijkheden in de combinatie van deze twee platformen.
Erik Groeneveld, directeur Seek You Too, à¢â‚¬Å“Met deze integratie kunnen nu ook achterliggende systemen rekening houden met de identiteit van eindgebruikers. Voor de bovenstaande instellingen is dit een enorme stimulans voor het bouwen van Social Software en Web 2.0 applicaties.à¢â‚¬
Ali Odaci, directeur Alfa & Ariss, à¢â‚¬Å“Het veilig ontsluiten van grote hoeveelheden bedrijfskritische data in een immer complexer wordende online wereld is een belangrijke uitdaging geworden voor bedrijven, organisaties en instellingen. De samenwerking met Seek You Too zal klanten hiervoor een uiterst krachtige Identity-based oplossing bieden.à¢â‚¬

Over Seek You Too
Seek You Too ontwerpt en implementeert innovatieve (meta)datamanagement oplossingen op basis van Meresco, een OAI data- en serviceprovider. Meresco is in 2001 gezamelijk ontwikkeld door o.a. SURFnet, SURFfoundation, Kennisnet en Seek You Too en wordt nu onder een GPL licentie beheerd. Seek You Too onderscheidt zich als ict-aanbieder door de no-nonsense garantie dat alle software binnen de gestelde tijd en budget wordt opgeleverd.

Over Alfa & Ariss
Alfa & Ariss ontwerpt en implementeert Identity en Access Management oplossingen met OpenASelect, een Single Sign-On authenticatiesysteem met ondersteuning voor OpenID, SAML, DigiD en verschillende sterke authenticatiemethoden waaronder SMS authenticatie. OpenASelect als de opvolger van het succesvolle A-Select wordt inmiddels door vele organisaties en bedrijven ingezet voor bedrijfskritische authenticatie voor binnen het bedrijf alsmede in federatieve samenwerking met derden.

****************************************
Noot voor redactie, niet voor publicatie

****************************************
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Groeneveld van CQ2, www.cq2.nl, telefoon 0318 555 488, e-mail [email protected] of met Ali Odaci van Alfa & Ariss, www.alfa-ariss.com, telefoon 053 4801 801, e-mail [email protected]