Zaandam - Ondernemen is ín. Het gaat goed met de economie en dollartekens lokken werknemers bij hun baas vandaan. Maar de nieuwe ondernemer ondervindt al snel dat ondernemen veel verantwoordelijkheid en risico’s met zich mee brengt. Daarom verschijnt eind 2007 de ‘midlance constructie’, een constructie waar het detacheringsbureau InWork al zeer bekend mee is. Verschillende onderzoeksbureaus voorspellen dat midlance de trend voor 2008 wordt.

 
 
In 2007 zijn er bijna acht miljoen ondernemers in Nederland. In vier jaar tijd is dit aantal met een kwart gegroeid. Het profiel van de nieuwe ondernemers is sterk veranderd ten opzichte van een aantal jaar geleden. Steeds meer autochtone mannen (tussen 25 en 45 jaar) beginnen voor zichzelf. Op zoek naar meer vrijheid, zelfontplooing en vooral: hoge inkomsten!  
 
Maar freelancen pakt voor velen helemaal niet zo voordelig uit. Midlance is de gulden middenweg tussen freelance en een vaste baan. Een midlancer heeft de zekerheid van een vaste baan. Hij ontvangt een vast maandsalaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast krijgt hij een aanzienlijke bonus voor ieder gewerkt uur. Zo kunnen de verdiensten erg hoog oplopen.
 
De midlance constructie is niet alleen voor werknemers interessant, ook werkgevers profiteren. Detacheringbureaus lopen voorop. In de juridische en ICT sector bieden deze bureaus consultants en specialisten steeds vaker een midlance contract aan. Bij InWork Detachering werken al veel IT professionals op midlance basis. Het blijkt een succesformule voor beide partijen.