(Persbericht)

De Nederlandse topkok Cees Helder is een samenwerking aangegaan met Miele Nederland. De eerste driesterrenkok in Nederland zal in het Miele Culinary Institute te Vianen een aantal inspirerende kookworkshops organiseren.

Over Cees Helder

Cees Helder kwam al op jonge leeftijd met zijn vak in aanraking in de keuken van zijn moeder. En met resultaat, want jaren later sleepte restaurant Parkheuvel in Rotterdam onder zijn leiding drie Michelin-sterren in de wacht. In 2006 verkocht hij dit restaurant om het tijdelijk rustiger aan te doen. In deze periode werd hij benoemd tot voorzitter van Les Patron Cuisiniers en zag de Cees Helder Academie met de opleiding ´Gastronomisch ondernemer‘˜ het daglicht. Ook is Helder betrokken bij de vorig jaar opgerichte Vereniging Les Amis Gastronomiques (VLAG). Een club die zich inzet voor het behoud van normen en waarden van het ambachtelijke restaurateurvak.

Miele Culinary Institute

Het Miele Culinary Institute is een belangrijk onderdeel van het Miele Inspirience Centre in Vianen. Een uitgebreide kookstudio waar men onder leiding van professionele koks kan deelnemen aan culinaire workshops en cursussen. In een ontspannen en gemoedelijke sfeer leren de deelnemers de fijne kneepjes van het koken om vervolgens de zelfbereide gerechten geserveerd te krijgen in het Miele-restaurant. Het Miele Culinary Institute heeft inmiddels een grote aantrekkingskracht op topkoks. In samenwerking met Miele organiseren zij culinaire arrangementen voor een breed publiek. Binnenkort biedt Miele het World Class Cooking Arrangement van topkok Cees Helder aan. Een serie van zes kookworkshops met onder andere de thema‘˜s ´Soepen, sauzen en dressings‘˜, ´Amuses en voorgerechten‘˜ en ´Hoofdgerechten van vlees en gevogelte‘˜. Meer informatie over het kookarrangement van Cees Helder in het Miele Culinary Institute is te vinden op www.miele.nl. Daar kan men zich ook aanmelden.

Over Miele

Miele heeft wereldwijd een leidende positie als aanbieder van premium huishoudelijke apparaten op het gebied van koken, bakken, stomen, koelen en vriezen, koffiezetten, afwassen, wassen, drogen, strijken en stofzuigen. Het bedrijf levert bovendien afwasautomaten, wasautomaten en wasdrogers voor professioneel gebruik, zoals reinigings-, desinfectie- en sterilisatieapparaten voor medische instellingen en laboratoria (Miele Professional).

Het in 1899 opgerichte bedrijf heeft acht productielocaties in Duitsland en een fabriek in Oostenrijk, Tsjechië, China en Roemenië. De omzet bedroeg in het boekjaar 2009/2010 2,83 miljard euro, waarvan 70 procent voor rekening van het buitenland komt. In bijna 100 landen heeft Miele eigen verkoopmaatschappijen of importeurs. Wereldwijd werken er bij dit door de vierde generatie geleide familiebedrijf ruim 16.000 mensen, waarvan tweederde in Duitsland. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in het Duitse Gà¼tersloh (Westfalen).

In Nederland is Miele gevestigd aan de Limiet 2 in Vianen. In 2008 opende Miele haar Inspirience Centre, waar alles draait om inspireren en ervaren. Het Miele Inspirience Centre is een verzameling van gebouwen, waarbinnen de diverse bedrijfsonderdelen van Miele Nederland B.V. hun plaats hebben en zij haar gasten ontvangt. Zo zijn in de nieuwbouw onder andere het Miele Inspirience Centre, het Miele Culinary Institute en twee VitaSteam-stoomtheaters ondergebracht.

Kijk voor meer informatie over Miele op www.miele.nl of volg ons op Facebook.

/////////////////////////////////////////////////////////////////

Noot voor de redactie:

Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

  Miele Nederland B.V.
  De heer R.G. Bakker
  Postbus 166
  4130 ED Vianen
  Telefoon: +31 (0)347 37 85 41
  E-mail: [email protected]
  Website: www.miele.nl