GRAVENHAGE -  Het milieu, een gediscussieerd onderwerp in de mensheid tegenwoordig.  De aanhoudende milieu vervuiling is door steeds meer mensen opgemerkt en erkent. Een globaal probleem die de mensheid zelf veroorzaakt, door CO2 uitstoot of hoge stroom/gas verbruik. De 21ste eeuw staat ook centraal voor het oplossen van deze problemen door bijv. vermindering uitstoot gassen en minder Koolstofdioxide.
Google, de meest gebruikte website op het internet dat dagelijks meer dan 107 miljoen gebruikers kent een zoekmachine zonder grenzen. Alle gebruikers van Google zien deze site op hun beeldscherm die hierdoor meer stroom verbruikt, dit door de lichte kleuren en achtergrond van Google. De nieuwe milieu bewuste zoekmachine Blackgle.nl gebruikt een zwarte achtergrond, hierdoor verbruikt het beeldscherm minder stroom. Ondanks de andere naam en link gebruikt Blackgle dezelfde zoekresultaten, hierdoor geen kwaliteit verschil met andere bekende zoekmachines.
Blackgle zorgt met bijv. de zwarte achtergrond ervoor dat stroomkosten lichtelijk verminderd worden. Ondanks de relatief kleine besparing per persoon kan het massaal gebruiken van Blackgle.nl leiden tot vermindering van de gehele stroomvraag dus de uitstoot verminderen. Hiermee introduceert deze nieuwe site het milieu bewust zoeken op internet. Met dezelfde kwaliteit als Google, Yahoo en alle andere grote zoekmachine´s.
Bezoek Blackgle

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular