(Persbericht)
ALLES OVER HAAR

PERSBERICHT 011

Oud Beijerland, 09-02-2011

Minoxidil, het oudste, medisch bewezen middel tegen haaruitval
Ik weet nog dat het Dijkzicht ziekenhuis in Rotterdam werd ingeschakeld bij de studie naar de werkzaamheid van minoxidil bij haaruitval. Dat is alweer zo,n 20 jaar geleden. Wat ik me nog kan herinneren is dat de telefooncentrale van het Dijkzicht ziekenhuis zowat werd opgeblazen toen het bericht in de krant stond. Duizenden, vooral mannen, wilden zich voor de studie als proefpersoon aanmelden.

Minoxidil geschiedenis
In de zeventiger jaren van de vorige eeuw werd minoxidil gebruikt als middel tegen hoge bloeddruk. Als bijwerking werd vermeerderde haargroei geconstateerd. De firma Upjohn maakte er een lotion van die twee maal per dag ter plekke moest worden aangebracht.

Bijwerkingen als innovator
Is het u opgevallen dat veel nieuwe geneesmiddelen worden ontdenkt als bijwerking bij een ander middel? Als we even bij à¢â‚¬Å“harenà¢â‚¬ blijven noemen we het product Latisse, een middel om wimpers langer te laten groeien, ontdekt als bijwerking van oogdruppels. Als we nog wat dichter bij huis blijven noemen we finasteride (Proscar). Een middel tegen een vergrote prostaat dat nu als Propecia in een lagere dosering als pil op de markt is voor het verminderen of het stoppen van haaruitval.

Hoe werkt minoxidil
De oorzaak van een erfelijke haaruitval is gelegen in het DHT (Dihydrotestosteron).
Als onze haarfollikels gevoelig zijn voor dat DHT kan dit haaruitval veroorzaken. Hoe minoxidil nu precies werkt is nog steeds niet bekend maar omdat minoxidil eerste werd gebruikt om de bloedvaten bij hoge bloeddruk te verwijden denkt men dat door die vermeerderde bloedtoevoer de haarfollikel beter gevoed wordt.

De dosering en toepassing
In den beginne was er alleen minoxidil 2% (merknaam Regaine) voor zowel mannen als vrouwen. Daarna kwam er minoxidil 5%, alleen voor mannen. Voor vrouwen bleef de 2% beschikbaar. Omdat het nogal lastig is om twee maal per dag een lotion aan te brengen is het middel nu ook verkrijgbaar in een foam. Dat blijft beter op de hoofdhuid zitten.
-----------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:
à¢â‚¬¢ Als u onze persdienst niet meer wilt ontvangen kunt u deze eenvoudig opzeggen door dit persbericht te retourneren met de vermelding "opzeggen".
à¢â‚¬¢ Voor nog veel meer informatie over meer dan 60 haarproblemen zie: www.haarconsument.nl
à¢â‚¬¢ U kunt ook bellen met Hans J.Diks op 06-51071621 of
à¢â‚¬¢ Mailen naar [email protected]

Hans J.Diks, Internet journalist (lid NVJ)
Postbus 1641, 3260 BC Oud Beijerland,
06-51071621
www.haarconsument.nl
[email protected]

"Je hebt alleen recht op succes als je waarde toevoegt"
(Diksy)