BARENDRECHT, januari 2010 Mobility-specialist VeiligMobiel, introduceert de 3e generatie van MobiDM. De belangrijkste verbeteringen van deze webgebaseerde beheer- en beveiligingsoplossing voor mobiele apparatuur zijn: ondersteuning voor iPhone, BlackBerry & Android-toestellen en backoffice integraties. Die functies komen op korte termijn gefaseerd beschikbaar. MobiDM wordt geleverd door System Integrators, Telecom Operators en gespecialiseerde dealers, waarvoor VeiligMobiel tevens een partnerprogramma heeft geïntroduceerd. Vanwege de toenemende internationale belangstelling voor MobiDM, wordt de bedrijfsnaam van ontwikkelaar VeiligMobiel gewijzigd in VELIQ Mobile made Easy.

MobiDM maakt het mogelijk om via een webinterface routinematige beheertaken in vergaande mate te automatiseren, apparatuur- en platformonafhankelijk, oftewel ´Mobility as a Service‘˜. Deze MaaS-oplossing is gebaseerd op Afaria van Sybase, de marktleidende software voor Mobile Device Management. à¢â‚¬Å“Het is onze missie om met MobiDM alle benodigde apparatuur voor het Nieuwe Werken zo eenvoudig mogelijk te managenà¢â‚¬, zegt Alex Bausch, oprichter en directeur van VeiligMobiel. à¢â‚¬Å“Klanten kunnen er laagdrempelig mee starten, zonder zelf een server te hoeven installeren. Dat verkort de implementatietijd en verlaagt tevens de kosten en risico‘˜s. Belangrijke voordelen in deze economische tijd. MobiDM is binnen 15 minuten bij een bedrijf te implementeren en naar gelang hun behoeften en Mobility strategie flexibel uit te breidenà¢â‚¬.

Over VeiligMobiel en MobiDM
VeiligMobiel binnenkort: VELIQ Mobile Made Easy is een internationaal opererende specialist in mobility oplossingen, die MobiDM heeft ontwikkeld om de uitrol en het beheer van alle mobiele apparatuur zo eenvoudig mogelijk te maken, oftewel ´Empowering the Mobile Workspace‘˜. Klanten betalen slechts een vast bedrag per apparaat, per maand en hoeven daardoor zelf niet meer te investeren in software, mensen en ontwikkeling. De grootste voordelen van deze webgebaseerde service zijn de schaalbaarheid, de lage Total Cost of Ownership (TCO) met korte terugverdientijd en een reductie van de beveiligingsrisico‘˜s. MobiDM biedt als enige in de wereld een SaaS-versie van de marktleidende Afaria-serveroplossing, die tot nu toe alleen binnen een bedrijf achter de firewall te installeren was.

NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
VeiligMobiel
Robin Smits, Sales & Marketing Director
Telefoon: +31 (0)6-43854694
e-mail: [email protected]

Of met:

AddIT Benelux
Peter Gloudemans
Telefoon: 06-53471777
e-mail: [email protected]