(Persbericht) Mobility ecosysteem voor Mobile Device Management, Application Management en Security

Enterprise mobility-specialist VeliQ introduceert de 4de generatie 'Mobility as a Service' (MaaS) oplossing voor platformonafhankelijk beheer van alle mobiele toepassingen binnen bedrijven. MobiDM 4 gaat aanzienlijk verder dan Mobile Device Management oplossingen, met uitgebreide functionaliteit voor applicatiebeheer en beveiliging. Daarmee kunnen ICT-beheerders het snelgroeiend gebruik van zakelijke apps eenvoudig via een enterprise app store in de cloud managen. MobiDM 4 is verder uitgebreid met ondersteuning voor rolgebaseerde gebruikersrechten, contextbewuste acties en een software development kit, voor het toevoegen van complementaire functionaliteit door partners.

Mobility ecosysteem
MobiDM 4 bevat veel nieuwe functionaliteit voor het centraal kunnen beheren van alle zakelijke applicaties en data op de smartphones /tablets van medewerkers. Net als voor de apparatuur, kan een beheerder nu eigen ´enterprise apps‘˜ centraal installeren, updaten, verwijderen, tijdelijk wel of geen toegang verlenen en zo nodig alle data op afstand verwijderen. Voor het eerst ook via een mobiele cliënt op de smartphone van de beheerder. Verder is het verwijderen van enterprise apps door gebruikers met deze MaaS-oplossing eenvoudig te blokkeren. De MobiDM dienst ondersteunt alle gangbare smartphones /tablets met iOS (Apple) en Android. Bovendien zijn voor Samsung apparatuur nog een aantal aanvullende functies beschikbaar. Met alle toegevoegde mogelijkheden is MobiDM 4 inmiddels uitgegroeid tot een compleet mobility ecosysteem.

Lagere beheerkosten en risico's
MobiDM maakt het mogelijk om via een webinterface alle mobility beheertaken in vergaande mate te automatiseren, apparatuur- en platformonafhankelijk. Dat verkort de implementatietijd voor zo'n beheeroplossing aanzienlijk en verlaagt tevens de kosten en risico‘˜s. Voor een vast bedrag per apparaat, per maand, hoeven bedrijven niet meer zelf te investeren in software, mensen en ontwikkeling. MobiDM is een intuïtief te gebruiken MaaS-oplossing, die binnen circa 15 minuten te implementeren is en naar behoefte en Mobility strategie flexibel uit te breiden.

Partner ecosysteem
VeliQ heeft in juli haar eerste partners gemigreerd naar de nieuwe omgeving. Het bedrijf biedt de MobiDM dienst exclusief en in samenwerking met partners aan. Bedrijven zoals Vodafone Nederland gaan MobiDM 4 de komende maanden in de eigen kleuren aan klanten aanbieden. Internationale partners, waaronder Sybase/SAP, zijn deze zomer uitvoerig getraind in het nieuwe ecosysteem. Nieuw is tevens dat ontwikkelpartners eigen functionaliteit kunnen toevoegen middels de toegevoegde SDK.

Over VeliQ
VeliQ is een internationaal opererende specialist in mobility oplossingen, die MobiDM heeft ontwikkeld om de uitrol en het beheer van alle mobiele apparatuur zo eenvoudig mogelijk te maken, oftewel ´Empowering the Mobile Workspace‘˜. Klanten betalen slechts een vast bedrag per apparaat, per maand en hoeven daardoor zelf niet meer te investeren in software, mensen en ontwikkeling. De grootste voordelen van deze webservice zijn de schaalbaarheid, de lage Total Cost of Ownership (TCO) met korte terugverdientijd en reductie van beveiligingsrisico‘˜s. MobiDM maakt deels gebruik van bewezen en marktleidende technologie, waaronder Afaria van Sybase en wordt door mobility partners in diverse landen geleverd. VeliQ is gevestigd in Barendrecht.
Meer informatie: www.veliq.com en www.mobidm.com.