GEMERT, 13-07-2010 Na het dramatische verlies afgelopen zondag van het Nederlands elftal heeft menig voetbalsupporter de drang gehad zich even flink af te reageren. Het zijn vooral mobiele telefoons geweest die het hebben moeten ontgelden. Dit blijkt uit cijfers van ReplaceDirect.nl, de grootste aanbieder van onderdelen voor mobiele apparatuur in Nederland.

De reparatieafdeling van ReplaceDirect beleefde daags na de wedstrijd een topdag. Opvallend vaak bleek het schermpje van de mobiele telefoon gesneuveld te zijn. Ook de behuizing vertoonde vaak deuken die niet verklaard kunnen worden door een simpele val. Navraag bij enkele klanten wees uit dat de schade inderdaad gerelateerd was aan de slecht afgelopen WK-finale. De emotionele voldoening van een uit elkaar spattende mobiele telefoon tegen een muur bleek het vaak te winnen van de ratio (de kosten van een reparatie). Ook bij de losse onderdelen lagen de verkopen van iPhone schermpjes ruim dubbel zo hoog dan een vergelijkbare dag in de maand juli.

Voor het antwoord op de vraag of Arjen Robben vanwege zijn gemiste kansen aansprakelijk kan worden gesteld voor de schade verwijst ReplaceDirect naar de belanghebbende verzekeringsmaatschappijen.